Skäm bort dig själv på spa

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Bild: Thinkstock
Smit iväg på en spahelg på hemmaplan eller satsa på en hel resa i hälsans tecken. Vi har plockat ut några favoriter bland våra erbjudanden just nu.

Vi spenderar allt mer tid framför datorer och teve-apparater. Många jobbar med stillasittande yrken eller tunga lyft och obekväma arbetsställningar som sliter på kroppen. Var snäll mot dig själv i vår eller sommar och skäm bort kropp och själ med en välgörande resa. Vi tipsar om tre favoriter med allt från spa till träning både hemma och borta.

1. Spaweekend i Reykjavik

Upptäck Reykjavik, gå på spa och bada i den Blå lagunen. En spa-resa till Island är något alldeles speciellt! På ankomstdagen ingår middag på charmiga bistron Kaffi Solon i Reykjavik. Efter en god natts sömn på hotellet vaknar du för att upptäcka staden och bege dig till Laugar Spa som är Nordens största spa. Här blir du bortskämd med en valfri behandling och kan också njuta av bastu och bad. Den tredje dagen är det dags för resans höjdpunkt – utflykten till Blå lagunen. Utomhusbadets vatten innehåller välgörande mineraler och värms upp av naturliga varma källor till nära 40 grader. Ett dopp här blir ett minne för livet. Den som vill stannar sedan en fjärde dag på Island och gör egna utflykter innnan hemresan. Det råder ingen brist på härliga aktiviteter – kanske en frisk ridtur eller utflykt till den Gyllene cirkeln?

Pris: Avresor året runt med paketpris från 5800 kronor, inklusive flyg, transfer, spa och hotell i tre eller fyra nätter.
Läs mer om sparesan till Reykjavik här.

2. Träningsresa till Bodrum

Bodrum har kallats Turkiets St. Tropez och är ett riktigt hett resmål i sommar. Med Solresor kan du förena nytta med nöje och åka på en träningsresa i solen. Du bor på Hotel Aegean Dream som ligger i Turgutreis – en turistort cirka 25 minuter från Bodrum. Här finns en härlig strandpromenad som är perfekt för joggingturer, men det blir också ett träningsprogram under veckan. Lugnare pass som pilates, yoga och BodyBalance varvas med Zumba och andra puls- och konditionspass. Mitt på dagen är det ledigt så du har gott om tid att upptäcka omgivningarna och hänga vid poolen. Här finns också ett spa där du har möjlighet att få behandlingar och massage mot tillägg.

Pris: Från 6995 kronor inklusive flyg, hotell med all-inclusive och träning enligt program. Avgångar 23 maj och 19 september 2012.
Läs mer om träningsresan till Bodrum här.

Spa på Lundsbrunns Kurort

Lundsbrunnskurort firar in våren med ett specialerbjudande på en två-dagars spavistelse. Sätt kurs mot Västergötland och njut av spa med ång- och torrbastu, pool med undervattensmassage och relaxavdelning. Du har tillgång till gymmet och får också delta i ett valfritt pass. På kvällen serveras en delikat tvårätters middag och på morgonen vaknar du upp till en stor frukostbuffe med hembakt bröd. Innan ni reser hem blir det lunchbuffe med två varmrätter, sill- och salladsbord och hembakt till dessert.

Pris: 1395 kronor för två dagar, med en övernattning på Hotell Rosendal. Priset gäller till och med maj 2012.
Läs mer om spa-paketet på Lundsbrunns Kurort här.


Spa i Sverige

Spa och hälsa vid Medelhavet