Sista höstlovsresorna söderut

Roy
Medlem sedan 2004, besökt 68 länder

Bild: Thinkstock
Översikt över de sista charterresorna under höstlovet. Det finns fortfarande möjlighet att få en dos sol och värme innan vintermörkret, men det är inte många resor kvar.

Resor månadsskifte oktober - november

Vi får många frågor om vart det är lämpligt att resa vid månadsskiftet oktober till november. Inte helt enkelt när man tänker på hur opålitligt vädret har blivit. Nu är snart höstlovet ett faktum och det har bokats ovanligt många resor. Här fokuserar vi på att bara ta fram de sista möjligheterna till en charterresa.

Väder

Vädret är mer ostadigt i området av norra Medelhavet i månadsskiftet. Om du vill sikta in dig på bad och sol istället för aktivitet och upptäcktsfärder, välj sydvästra delarna av Medelhavet som Kreta, Turkiet, och Cypern för störst chans till värme. Förutom Medelhavet kan du titta på destinationer som Kanarieöarna, Kap Verde, Gambia, Förenade Arabemiraten (Dubai) och Jordanien om du inte vill resa på en långresa.

Storstadsresor

Vi viill passa på att slå ett slag för familjeresor till intressanta städer. Om inte barnen är allt för små, så titta även på möjligheten att ta några nätter i en spännande storstad istället för en charter till solen. Södra Europa bjuder på en mängd resmål som ger sköna minnen åt såväl gammal som ung, vädret brukar vara utmärkt för aktivitet och du har dessutom möjlighet att spara en och annan krona. Se länkarna för flygpriser och hotell i slutet av artikeln eller kontakta din resebyrå.

Kvarvarande charterresor

Vi har en översikt över de charterresor som finns kvar. Listan visar det lägsta priset för en veckas resa med specificerat hotell. Klicka på en destination för att se samtliga resor till landet. Det finns få resor kvar, så det gäller att vara alert.

Resor från Stockholm

Sista minuten med specificerat hotell, avresa vecka 43, 44, 45. Priserna gäller per person.
Resor från Göteborg

Sista minuten med specificerat hotell, avresa vecka 43, 44, 45. Priserna gäller per person.
Resor från Malmö/Köpenhamn

Sista minuten med specificerat hotell, avresa vecka 43, 44, 45. Priserna gäller per person.
Flygpriser

Flygpriser från Stockholm med avresa vecka 43, 44, 45, lågpris- och reguljärflyg. Klicka på en destination för att göra en sökning från din ort.
Hotell

Hotell från 3 stjärnor under vecka 43, 44, 45.
HIttar du inte din resa här ovan? I Reseguidens jämförelsetjänst för sista minuten hittar fler resor.