Singapore – garden city

Robin90
Medlem sedan 2008, besökt 22 länder

Foto: robin90, medlem sedan 2008
Foto: robin90, medlem sedan 2008
Foto: robin90, medlem sedan 2008
Foto: robin90, medlem sedan 2008
Foto: robin90, medlem sedan 2008
Singapore är en unik stad med starka kontraster mellan betongskyskrapor och vajande palmer. Vår medlem Robin, alias "Robin90", har varit utbytesstudent här och tipsar om hotellet Marina Bay Sands, trädgården Garden by the Bay och var du helst ska äta.

Under hösten hade jag förmånen att få lära känna Singapore under mina fem månader som utbytesstudent. Staden är fantastisk på många sätt, inte minst på grund av sin mix av människor från alla världens hörn. Här lever man med olika bakgrund i ett och samma land vilket ger en väldigt skön blandning av olika kulturer.

Singapore är ett väldigt högteknologiskt land med stort fokus på grönt tänkande. Det är inte ofta du stöter på en djungel mitt inne i en storstadsmetropol. Det kan du nämligen göra om du besöker Gardens by the Bay. Precis bakom det välkända Marina Bay Sands-hotellet med poolen på taket, hittar du denna lilla idyll med plantor och växter från hela världen. Det är just den starka kontrasten mellan betongskyskrapor och vajande palmer som gör upplevelsen så unik.

Om du är ett stort fan av mat så har du verkligen hittat hem. På grund av blandningen av kulturer från hela världen så hittar du det mesta i matväg. Varför inte testa Tikka Masala-kyckling med naanbröd i Little India eller malaysisk Nasi Lemak i Kampong Glam? Vill du ha ett stort utbud med bra priser så bör du ta en närmare titt på de alla “Hawker Centers” som finns lite var stans runt om i Singapore. Det är här som singaporianerna själva oftast går och äter. Du kan räkna med cirka 20 kronor för en rejäl måltid, lunch som middag.

Att ta sig runt i Singapore är enkelt. Tunnelbana, bussar och taxi är både billigt och tar dig runt säkert dit du ska. När det gäller tunnelbana och buss så rör det sig ofta om 2-10 kronor beroende på destination medan taxi kostar cirka 3 kr/km. Det är helt klart mycket billigare än i Sverige.

Att resa till Singapore från Sverige tar cirka 12 timmar i ren flygtid, sedan får du räkna med minst en mellanlandning eftersom det inte går några direktflyg från Sverige. Du kan välja mellan flera väletablerade flygbolag, jag rekommenderar Finnair, Qatar Airways, Emirates eller Singapore Airlines då dessa erbjuder mycket hög standard och flyger på de kortaste tiderna. Pris ner till Singapore ligger på mellan 5000-7000 kronor beroende på säsong och när du bokar.

Mina bästa tips:

1. Marina Bay Sands, hotellet som har en 150 meter lång “infinitypool” på taket, 57 våningar upp I luften. Här har du en enastående vy över staden. Hotellet har över 2500 rum och inrymmer allt från shoppingcenter, isrink, museum, foodcourt med mera. Ett måste är att testa chokladbuffén som även den är belägen på 57:e våningen. För cirka 300 kronor kan du frossa i hur mycket choklad du vill.

2. Garden by the Bay, precis bakom Marina Bay Sands hittar du denna magnifika trädgård med växter och plantor från alla världens hörn. Gör även ett besök kvällstid då de så kallade “supertrees” lyser upp trädgården i sprakande färger.

3. 1-Altitude Bar, världens högst belägna utomhusbar som erbjuder fantastisk utsikt över staden i 360 grader. Entrén kostar cirka 120 kronor och då ingår även en drink I priset.

4. Sentosa Island, på denna konstgjorda ö hittar du allt vad nöje heter. Varför inte besöka Universal Studios där du kan åka karuseller och se paradtåg, eller ta ett dopp i havet i någon utav Sentosas alla stränder?

5) Hawker Centers, här hittar du den godaste och billigaste maten i Singapore. Dessa ”Hawker Center” finns i princip över hela Singapore och har all typ av mat du kan tänka dig. Det är hit de flesta singaporianer själva går och äter.

Spana in alla resor till Singapore.


Lyxiga hotell i Singapore

Singapore Singapore

En fika med Miss Singapore
2 / 2