Sierra – globetrottern med 69 länder bakom sig

Maria
Medlem sedan 2007

Foto: sierra, medlem sedan 2006
Bild: Peter Liander
Foto: sierra, medlem sedan 2006
Med 69 länder i bagaget är Sierra en av Reseguidens mest beresta medlemmar. Han tvekar aldrig att dela med sig av sin erfarenehet eller tips och hans sida på Reseguiden är en av de mest besökta på forumet.

Mannen bakom Sierra heter Ulf, är 63 år och bor i Lidköping med sin fru. Ulf är pensionerad flygnavigatör sedan två år tillbaka, men är fortfarande aktiv inom flygbranschen som deltidskonsult. Resten av tiden kan han och hustrun ägna åt sitt gemensamma intresse: att resa.
– Resandet fortsätter. Mata duvor i parken hinner jag säkert med, det är skjutet på framtiden, skriver Ulf på sin sida på Reseguiden.

692 bilder från 36 olika länder

Ulf är aktiv i forumet och tvekar inte med att dela med sig av sin breda erfarenhet. Han är medlem sedan april 2006 och är i dag en av de mest besökta profilerna på Reseguiden. På hans sida finns 692 bilder från 36 olika länder, allt ifrån okända resmål som Uzbekhistan och Afghanistan till semesterfavoriter som Thailand och Egypten.

– Något av det jag gillar bäst är att läsa diskussioner som är relevanta med vad Reseguiden står för, alltså resor! När jag kan lämnar jag tips och tar även tillvara sådana jag själv kan ha hjälp av, säger Ulf.

Vill tillbaka till Sydafrika

Bästa resminnet är från Sydafrika.
– Jag jobbade en månad i Sydafrika i november 1998. Vi var åtta man som deltog med en Hercules då Saab visade upp JAS39 Gripen för sydafrikanerna på olika platser i landet. Det fanns mycket tid för att på egen hand upptäcka området runt Kapstaden, Pretoria och Durban. Jag har planer att ta med hustrun på en resa till landet framöver för att återigen njuta av bland annat vinodlingarna i Stellenbosch och Paarl öster om Cape Town, berättar Ulf.

Drömmer om Söderhavet och Sydamerika

Nästa resa går till Paris i maj. Annars är boende fixat på Samos i början av september. Men drömresmålet är Söderhavet och Sydamerika.
– Det är platser jag drömmer om att besöka en dag, säger han.


Vill du ge din röst till Sierra? Gå till tävlingssidan här.
Besök Sierras sida på Reseguiden.