Shopping i världsklass

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Bild: Jaymast
Bild: Stuart Key
Foto: keiju6, medlem sedan 2006
Foto: mosteranna, medlem sedan 2006
Här listar vi några av världens bästa städer för shopping – en del är perfekta för en weekend medan andra är bra stopp på längre resor. Gemensamt är att de är riktiga paradis för shoppingsugna.

Att shoppa är för många en av semesterns klara höjdpunkter – här presenterar vi några av de hetaste shoppingstäderna i världen med prisexempel för resa och boende.

Paris

Paris är ett välkänt modemecka med stil som förtecken. Lyxshoppingen hittar du exempelvis på Rue St Honoré och Avenue Montaigne medan de stora internationella kedjorna finns bland annat på Rue de Rivoli. De flesta butikerna är stängda på söndagar så då är det bra att planera annat.
Flyg: 1286 kronor med Ryanair.
Trestjärnigt hotell: 299 kronor per person och natt i dubbelrum.

Milano

Milano är välkänt som en av Europas främsta modestäder och här finns alla fina märker som Gucci, Versace och Ralph Lauren, bara för att nämna några. Modekvarteren ligger i den norra delen av stadskärnan och främst inom de fyra gatorna: Via Della Spiga, Corso Venezia, Via Montenapoleone och Via Monzoni. Här hittar du det mesta du kan önska i klädväg.
Flyg: 759 kronor med Easyjet.
Trestjärnigt hotell: 209 kronor per person och natt i dubbelrum.

Sydney

Sydney är ett utmärkt shoppingstopp på den lite längre resan. Här finns storstadspuls, dyra designermärker, marknader och ett stort utbud av surfmode, till ett bättre pris än hemma. Om du är ute efter lite av varje ska du fokusera på de centrala gatorna George Street och Pitt Street, i Bondi och Manly finns gott om surfbutiker.
Flyg: 9186 kronor med Malaysia Airlines.
Trestjärnigt hotell 232 kronor per person och natt i dubbelrum.

Bangkok

Många backpackers och andra turister på genomresa stannar till i Bangkok ett par dagar och går loss på shoppingen, som är något alldeles särskilt! I Bangkok hittar du allitfrån lyx till marknadsfynd. Ett av de mest välkända shoppincentren är Mah Boon Krong Center, oftare kallat MBK där du hittar ett hundratal butiker på sex våningar.
Flyg: 4879 kronor med Thai Airways.
Trestjärnigt hotell: 60 kronor per person och natt i dubbelrum.

New York

Det stora äpplet är staden som har allt i shoppingväg och dessutom är en upplevelse i sig. Äkta storstadspuls och hur många affärer som helst – både mindre butiker och stora kedjor. Fönstershoppa längs überlyxiga Madison Avenue, flanera bland butikerna i Soho eller Meatpacking eller varför inte dra iväg på outletshopping.
Flyg: 3644 kronor med Usair.
Trestjärnigt hotell: 247 kronor per person och natt i dubbelrum.

Shanghai

Shanghai är en asiatisk metropol med mycket västerländsk prägel och är en av de städer i Kina där flest invånare pratar engelska. Här finns oändligt mycket shopping och gatan nummer ett för köpsugna heter Nanjing Road. Gatan är lång, men shoppingstråket sträcker sig främst mellan The Bund och Chengdu Road.
Flyg: 5371 kronor med KLM.
Trestjärnigt hotell: 87 kronor per person och natt i dubbelrum.

London

London är en klassisk weekendstad för shoppingsugna svenskar och oavsett om du föredrar marknadsfynd a'la Portabello Road, Brick Lane och Camden, stora världskedjor eller dyra lyxmärken kommer du hitta något som passar. En bra start för förstagångsbesökaren på jakt efter lite av varje är Oxford Street där de stora klädkedjornas flaggskepp ligger på rad.
Flyg: 741 kronor med Ryanair.
Trestjärnigt hotell:272 kronor per person och natt i dubbelrum.


Obs! Flyg- och hotellpriserna baseras på prisexempel för tredje veckan i september. Destinationerna i Europa för torsdag - söndag och de långväga för fredag - fredag. Samtliga hotellpriser avser tre-stjärniga hotell. Prisexemplen är hämtade 7/8 klockan 10:00.


Läs mer på resmålssidorna:
Paris
Milano
Sydney
Bangkok
New York
Shangai
London