Sex heta kryssningar

Louisewinberg
Medlem sedan 2010, besökt 32 länder

Glid långsamt fram på spegelblankt vatten och upptäck ett nytt resmål varje dag. Här är sommarens hetaste kryssningar i Medelhavet.

Kryssning är ett bra alternativ för dig som vill se mycket utan att behöva kånka runt på massa bagage, krångla med transfer eller köra massa bil. Det är också praktiskt, särskilt för barnfamiljer då maten ingår och det finns mängder av roliga aktiviteter för barnen. Upplev nya vackra platser varje dag och ha med dig hotellet.

Utgå från Stockholm och se Europa

Royal Carribean kör rutten Stockholm till Köpenhamn och vidare mot Brugge, Paris, Vigo, Lissabon, Sevilla, Málaga, Cagliari och Istanbul. Ombord finns som en liten stad med bland annat skridskobana, gym, restauranger, poolområden. klättervägg, shopping, spa, och uppträdanden och shower med sång och dans.
Pris från cirka 22 000 kronor per hytt i juni månad.

Läs mer och boka här

14 dagar Medelhavspärlor från Venedig

Norwegian Cruise Line utgår från Venedig och går sedan till det ena härliga medelhavsresmålet efter det andra. Turen är på 14 dagar och stoppen är både i spännande städer som vackra strandöar. Efter Venedig går fartyget ut på det stora blå. Dag tre anländer du till Korfu för att följande dagar även se Santorini, Mykonos och Katakolon. Dag sju spenderar du till havs för att sedan se Dubrovnik i Kroatien och Greklands huvudstad Aten, Izmir, Split i kroatiska Dalmatien, och sedan tillbaka till Venedig.
Pris från cirka 10 000 kronor för den enklaste hytten. En svit kostar cirka 20 000 kronor. Prisexemplet är för resa i juni.

Norwegian Cruise Line har även en sjudagarskryssning som stannar i Barcelona, Florens, Pisa, Rom, Neapel och Mallorca.
Pris från cirka 6000 kronor i juni.

Läs mer och boka här

Med ett smakprov av Mellanöstern

För dig som vill åka en vecka har MSC Cruises bra alternativ. Ett schyst paket är att se Italien, Grekland, Turkiet och Kroatien. Passa på att få uppleva fantastiska Istanbul, en kulturell smältdegel med exotiska dofter, färger och smaker. Fartyget utgår från Venedig och fortsätter sedan mot Bari, Izmir, Istanbul, Katakolon och Dubrovnik.
Pris från cirka 12 800 kronor för avresa i juni.

Ett annat alternativ är att under veckan uppleva Italien, Frankrike, Spanien Tunisien, Malta och Sicilien. Med utgångspunkt Rom åker du vidare mot Genua, Marseille, Barcelona, Tunis, Valletta, Messina på Sicilien och sedan tillbaka till Rom. Maten ombord på fartygen är framför allt från det italienska köket och ombord på fartygen finns allt från spa, frisörsalonger och sportmöjligheter som tennis, basket, squash och joggingspår.
Pris från cirka 11 700 kronor för en vecka i juni.

Läs mer och boka här

Med känsla i Kroatien

Apollo har kryssning i Kroatien, där allt ingår. Efter flygtur till Split går du ombord på en mysig båt och glider vidare mot öarna Brač, Makarska och Korčula. Därefter går färden mot staden Dubrovnik i södra Dalmatien, Mljets nationalpark och sedan ön Hvar. Det görs badstopp på vägen i vackra vikar och ges egen tid för stros i de vackra hamnsamhällena.
Pris från cirka 10 000 kronor för en hytt i juni.

Läs mer och boka här

Tips! Något helt annat – isbjörnssafari

För dig som vill uppleva något helt annat så

finns Polar Quest som åker till Svalbard i Arktis. Under den nio dagar långa kryssningen får du chansen att uppleva isbjörnar på nära håll.

Turen startar med buss från Göteborg, vidare mot Oslo och sedan flyg till Lonyearbyen där du sedan övernattar. På kvällen dag två går du ombord på fartyget. Under resan gör du landstigningar med gummibåt och besöker platser som Nordvästra Spetsbegen och glider genom en mängd vackra fjordar.
Pris från 35 000 kronor i trippelhytt för resa i juni.

Läs mer och boka här

Mer om kryssningarna!

Europa från Stockholm
Medelhavspärlor
Med ett smakprov av Mellanöstern
Med känsla i Kroatien
Isbjörnssafari på Svalbard


Annonser:
Sköna kryssningspaket