– San Sebastian är rena eldoradot när det gäller tapas

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Bild: Dreamstime
San Sebastian är ett måste för alla tapassugna, här berättar Gbenskar om sin matupplevlse i staden.

I stranstaden San Sebastian är man specialister på tapas, eller pintxos som de kallas där, och det finns en uppsjö ställen med härlig stämning.

Här berättar Reseguidens medlem <a href="http://www.reseguiden.se/minsida/gbenskar">Gbenskar</a> om sin upplevelse:

– Jag var i San Sebastian för några år sedan och hade en helt underbar matupplevelse där. Det är rena eldoradot när det gäller tapas.

– Det finns mängder av tapasbarer i stan, framför allt i den gamla stadsdelen. Det är små, ibland finns inte ens ett bord, utan man får stå vid bardisken, där man har laddat upp mändger av tapas i de mest skiftande former. Men allihop är små munsbitar som man kan äta direkt med handen. Man tränger sig bara fram till disken och tar det man vill ha. Sen är det viktigt att spara den tandpetare som sitter i tapasen för det är de man visar fram när man vill betala. De verkar lita fullkomligt på folk här.

– Vi hade tänkt gå ut och ta lite tapas före middagen, men det var så gott och vi flyttade oss från det ena tapasstället till det andra och till slut var vi proppmätta så det blev ingen middag. Helt underbart!


Hitta billigt flyg till Baskien

[script src=“ type=”text/javascript“ charset=”utf-8“ src=”
http://media.reseguiden.se/cgi-bin/rg/view_data.cgi?event=view&id=0e95a0b6c4ad52d1188f6f6e37c31e6c&site=reseguiden&javascript=1“”]

Spanien