San Francisco – vackert och annorlunda

Maria
Medlem sedan 2007

Foto: opsrobban, medlem sedan 2007
Foto: travellover, medlem sedan 2006
Foto: travellover, medlem sedan 2006
Foto: travellover, medlem sedan 2006
– Min drömresa blev verkligen jättelyckad. Mycket bättre än jag någonsin hade trott!

Reseguidens medlem Travellover, eller Marika som hon egentligen heter, åkte till San Francisco i juni i år.
– Kalifornien var helt underbart, det vackraste stället jag sett. Vi åkte på turer varannan dag och åkte på egna strövtåg de övriga dagarna.

– Jag rekommenderar verkligen San Francisco till alla som vill uppleva en liten, amerikansk storstad med genuin småstadskänsla. En stad som förmedlar det bästa till sina besökare och visar upp sina vackra vyer vart man än är i staden.

Upplevelserna stod i kö

Med ett fullspäckat schema stod upplevelserna i kö. De hann bland annat med sightseeing med guide, besök till forna fängelseön Alcatraz, båttur under Golden Gate Bridge, utflykter till Yosemite National Park, vingårdarna i Wine Country, museer och nöjesparken Six Flags Discovery Kingdom i Vallejo.

– Där åkte jag alla stora bergochdalbanor. Den största och roligaste var Medusa, en riktig energikick! Hela färden varade tre minuter och femton sekunder, när det var slut ville man bara åka den igen. En annan bra sak var att det inte alls var mycket kö när vi var där, det gjorde det mycket roligare att åka alla attraktioner!

Men det var utflykten till Monterey och Carmel som var höjdpunkten på resan, berättar Marika.

– Det var nog den bästa dagen på hela semestern! Vi åkte längs Highway 1, stannade i Monterey, gick på akvariet där, sedan vidare längs den vackra vägrutten kallad 17 Mile Drive. Det blå vattnet kändes magiskt med de små sälbebodda klipporna som stack upp här och där. Dessutom tornade små vita sandstränder upp sig mitt i allt detta – det finaste jag sett! Vi såg även The Lone Cypress som sägs vara världens mest fotade träd. Sedan bar det av till jättevackra stränder och staden Carmel-by-the-Sea.

Vi shoppade loss!

Sist men inte minst blev det också tid för shopping. I och runt det populära området Fisherman’s Wharf och Union Square fanns det gott om butiker.

– Vi shoppade loss! Vi åkte med två halvfulla väskor, kom hem med fyra stora, proppfulla väskor! Det var rea överallt, så vi handlade så mycket så det knappt fick plats!

Hon berättar att hon redan längtar tillbaka till San Francisco och Kalifornien.

– Jag skulle gärna återvända. Allt var så vackert och annorlunda. Amerikanerna är också riktigt trevliga, artiga och sociala. Det bästa folket jag har träffat under alla mina resor, avslutar hon.Se hela albumet från San Francisco här.

USA

Monument Valley
1 / 30
Surfing Hawaii/Oahu/North Shore
2 / 30
Vägen ovanför molnen!
8 / 30
Grand Canyon grandview trail
10 / 30
Högst upp på Empire State Building
11 / 30
Avkoppling på Waikuloa Resort, Big Island, Hawaii
12 / 30
Waikiki beach Honolulu
13 / 30
Utsikt längs med Highway 1
14 / 30
New York New York i Las Vegas
15 / 30
Kärleken i Brooklyn
18 / 30
Zions friska grönska och klara källa
22 / 30
Upper Antelope Canyon
23 / 30
Monument Valley i skymningen
24 / 30
Nära John Ford´s Point i Monument Valley
25 / 30
Santa Monica Sunset
26 / 30
Stars and stripes
28 / 30
Venice Beach efter solnedgång
29 / 30