Safari på norska

Maria
Medlem sedan 2007

Foto: ishallen, medlem sedan 2004
– Ut på tur aldrig sur, så säger man i Norge och eftersom hösten är den perfekta årstiden för att komma ut i naturen får du här några tips och exemplen på safari och naturupplevelser i vårt vackra grannland.

Sandstränder och palmvyer i all ära, men hösten är en av de vackraste årstiderna på våra egna breddgrader. För den som vill upptäcka mer av vad den nordiska naturen har att erbjuda är grannlandet Norge en riktig pärla. Här ligger naturupplevelserna och väntar på dig bakom varje hörn – varför inte åka på en annorlunda safari?

Här ger vi dig ett axplock av några av alla naturupplevelserna som finns:

Brunbjörnsafari

Du kan se levande brunbjörn i flera norska djurparker, men i Finnskogen i Hedmark finns Dæsbekken Villmarkssenter som erbjuder guidad vildmarkssafari för den som vill se björn ute i naturen. Vågar du kan du följa med till områdets björnbo. Här finns även möjlighet att följa med på småviltjakt för den som önskar.

Hitta mer info:
Dæsbekken Villmarkssenter
Finnskogene

Bäversafari

Låt den lilla flitiga bävern fascinera dig. Du kan åka på bäversafari på egen hand med hjälp av vägbeskrivningar och kartor från turistbyråerna eller delta på guidade turer. I Tokke i Dalen i Vest-Telemark erbjuder Troll Aktiv bäversafari i kanot – och ser du inga bävrar får du en ny tur.

Hitta mer info
Dalen Turistkontor

Älgsafari

Vad sägs om älgsafari till fots, i kanot eller med buss? Det finns gott om ställen och arrangörer som erbjuder älgsafari i Norge. I Trysil i Österdalen i Hedmark erbjuder Aktiv Fritid älgsafari både till fots och i buss. På guidade vandringar med tränade hundar har du möjlighet att smyga efter älgen med hjälp av hundens goda luktsinne. Gillar du varken tanken på att smyga efter en älg eller vandra i timmar i skogen, misströsta ej, det finns också älgsafari där du fraktas med minibuss runt i skogen.

Hitta mer info
Aktiv-Fritid

Hundspannsafari


Vad kan vara mer fridfyllt än att åka hundspann över snötäckta fjäll? Alaskan Husky Tours erbjuder dig att åka ditt eget hundspann över Rörosvidda i Hedmark med 5-6 duktiga Huskys med benen fulla av spring. Du behöver inte ha några erfarenheter av att åka hundspann, det är bara att hålla sig fast sig ordentligt, njuta av naturen och lita på de fyrbenta. Det finns både dagsturer och turer med övernattning att välja på.

Låter det spännande att upptäcka exotiska Svalbard från hundsläden? Svalbard Villmarkssenter erbjuder hundspannsafari hela året.

Hitta mer info:
Alaskan Husky Tour
Svalbard Villmarkssenter

Myskoxsafari

Alla trodde myskoxarna var utrotade fram tills forskare hittade djur på Grönland 1869. I dag lever en stam på runt 100 myskoxsar i Norge, de flesta håller till på Dovrefjell i Gudbrandsdalen. Moskus Safari Dovre arrangerar myskoxsafari både till fots, på skidor eller med hundspann.

Hitta mer info:
Moskus Safari Dovre


Norges officiella turistsida:
visitnorway.com


Läs också:
{{rg_link arrow=“1” article_id=“231” link=“Späckhuggarna är här” description="Åk på spännande späckhuggarsafari i Norge"}}


Hitta mer info:
Norge

Sök bland reseförslag och erbjudanden:
Norge
Svalbard + Jan Mayen Islands

Sök bland paketresor:
Norge
Norge + safari
Norge + natur
Norge + djur
Norge + SvalbardFlyg till Norge