Så skapar du din egen solsemester

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Foto: lex67, medlem sedan 2006
Foto: worldofmarie, medlem sedan 2007
Det börjar bli dags att planera sommarens semester och den som är ute i god tid kan ofta göra riktiga klipp. Vi listar några sköna exempel för dig som gärna reser på egen hand.

Charter är inte det enda alternativet för dig som vill semestra vid Medelhavet i sommar. Här visar vi vad det kan kosta med en vecka på en populär ort när du paketerar resan själv.

Kombinera mera

Om du vill ha ökad flexibilitet till ett bra pris är det bästa alternativet att kombinera flyg och hotell själv efter tycke och smak. Kanske vill du hinna med flera orter eller föredrar mindre familjehotell? Här jämför vi vad det kostar per person med en vecka vid Medelhavet i början av juli.

Italien: Neapel

Med Neapel som utgångspunkt har du ett perfekt läge för mysiga utflykter längs den vackra Amalfikusten. Här ligger de charmiga kustbyarna på rad och vägen längs havet har kallats världens vackraste. Hyr en bil och se mer!
Prisexempel
Flyg:
2850 kronor med Air Berlin.
3-stjärnigt hotell: 291 kronor per person och natt i dubbelrum.
Totalpris för en vecka: 4887 kronor per person.

Grekland: Kreta

Kreta är en riktigt charterklassiker, med många besökare varje sommar. Det finns mycket att se och göra på ön och fördelen om du reser på egen hand är att du kan kombinera din vecka precis som du vill. Upptäck ön och byt ort efter några dagar om du vill.
Prisexempel
Flyg:
4106 kronor med Lufthansa.
3-stjärnigt hotell: 190 kronor per person och natt i dubbelrum.
Totalpris för en vecka: 5436 kronor per person.

Kroatien: Split

Split är perfekt både för dig som vill båtluffa i den vackra skärgården eller för dig som vill ta en sväng neråt Makarska Rivieran. Här är baden fantastiska med kristallklart vatten och det är smidigt att resa runt.
Prisexempel
Flyg: 3853 kronor med Malev Hungarian.
3-stjärnigt hotell: 237 kronor per person och natt i dubbelrum.
Totalpris för en vecka: 5512 kronor per person.

Spanien: Palma de Mallorca

Mallorca är en klassisk charterdestination med lång tradition. På senare år har det växt fram en hel del spännande designboenden och restauranger som känns så långt från grisfest som man kan komma.
Prisexempel
Flyg: 3048 kronor med SAS.
3-stjärnigt hotell: 326 kronor per person och natt i dubbelrum.
Totalpris för en vecka: 5330 kronor per person.

Turkiet: Antalya

Turkiet är ett charterland som verkligen boomat på sistone och nära Antalya finns en rad populära badorter. När du reser på egen hand har du den perfekta möjligheten att kombinera flera av dem.
Prisexempel
Flyg:
3508 kronor med Turkish Airlines.
3-stjärnigt hotell: 150 kronor per person i dubbelrum.
Totalpris för en vecka: 4558 kronor per person.

Psst! Priserna i artikeln är exempel som avser perioden 3-10 juli och flygresa från Stockholm med boende i dubbelrum. Priserna hämtades i samband med publiceringen av artikeln.

Fler billiga flyg till Medelhavet i sommar

Vill du hellre resa charter?

Tips! Tänk på att ni också kan hyra semesterhus eller lägenhet för en kortare tid!