Så pressar du priserna till Medelhavet

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Bild: Nick Stubbs
Att resa på egen hand och själv paketera sin resa är ett hett alternativ för den som inte vill åka på charter. Här är de bästa tipsen som pressar priserna och en stor flyg- och hotellöversikt. Fixa semesterresan själv och få pengar över till annat.

Vill du vara fri att resa runt på egen hand mellan olika byar, städer och till och med länder? Då kan det vara en god idé att paketera resan själv – leta upp ett billigt flyg och hitta därefter boende. Det behöver inte bli ett dugg krångligt och du kan ofta spara en slant.

5 tips som pressar priserna

1. Flexibilitet är A och O. Jämför olika dagar, flygbolag och glöm inte att kolla charterbolagens sista minuten-priser för flyg.

2. Kolla upp alternativa orter. Om du exempelvis är sugen på norra Kroatien kan du också kolla upp närliggande flygplatser i Italien.

3. Res på obekväma tider. Att resa iväg mitt i natten eller komma fram sent är kanske inte idealiskt, men faktum är att de udda avgångarna ofta är billigare på grund av att färre vill resa då.

4. Sök och jämför boende. Kolla upp alternativen från hemmaplan eller gå på prisjakt på plats. Hostel och privata rumsuthyrare har ofta bra priser, men uteslut inte de stora kedjorna, ibland har de riktigt bra specialerbjudanden.

5. Vänta… När den stora turistmassan åkt hem finns mer plats, ett lugnare tempo – och pressade priser kvar på resmålet. Ta en senare semester om du kan.


Billiga flyg till Medelhavet med omnejd – just nu

[script src=“ type=”text/javascript“ charset=”utf-8“ src=”
http://media.reseguiden.se/cgi-bin/rg/view_data.cgi?event=view&id=5c0ef93dcb378706e7cb6cb319160489&site=reseguiden&javascript=1“”]Hotellpriser i några populära orter – just nu

[script src=“ type=”text/javascript“ charset=”utf-8“ src=”
http://media.reseguiden.se/cgi-bin/rg/view_data.cgi?event=view&id=625f51739dea1319703fad85200e16c5&site=reseguiden&javascript=1“”]