Så påverkas du av busstrejken

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Bild: Flygbussarna
Swebus Express, Säfflebussen, Flygbussarna Airport Coaches och Flygbussarna Väst är uttagna i strejkvarsel från och med den 18 juli. Skall du ut och resa? Håll ett öga på utvecklingen de närmaste dagarna.

Runtom i landet förhandlas det om busschaufförernas arbetssituation. Stockholm och Västerbotten berörs redan av strejken som väntas bryta ut även i Skåne på torsdag. Om inte partnerna enats innan den 18 juli, kommer långfärdstrafik och transfer till flygplatserna också att beröras.

Behöver du ta dig till flygplatsen i helgen är det läge att hålla ett extra öga på utvecklingen. I nuläget väntas strejken påverka transfer till Arlanda, Landvetter, Göteborg City Airport och Malmö Airport. Flygbussarna meddelar dock via sin hemsida att transfer till Skavsta, Västerås samt båtbuss till Destination Gotland kommer att trafikeras som vanligt.

Med Swebus Express och Säfflebussen påverkas de flesta turer med vissa undantag. Gå till respektive hemsida för uppdaterad information om din avgång.

Swebus Express och Säfflebussen lovar pengarna tillbaka om din tur blir inställd på grund av strejken. Swebus Express säger dock att biljetten måste lösas in senast 24 timmar efter inställd avgång.

Håll koll på strejkens utveckling hos respektive bolag:

Flygbussarna
Säfflebussen
Swebus Express