Så packar du inför kryssningen

Louisewinberg
Medlem sedan 2010, besökt 32 länder

Det är svårt nog att packa ändå när man ska på semester, men på kryssningen råder ofta klädkod. Räcker det om jag tar med mig en kavaj eller måste jag ha med kostymen? Vi guidar dig så du får en perfekt resegarderob på kryssningen.

För kryssningsnybörjaren kan det kännas något förvirrande hur man ska klä sig på kryssning. Det råder ofta olika klädkoder på fartygen, inte sällan med engelska namn. Det är lite lättare för kvinnor men tänk på att ha med ett antal klänningar för kvällsbruk och två cocktail-eller aftonklänningar.

“Casual” eller “leisure”

Innebär avslappnad stil, gärna shorts och t-shirt. Tänk ett par fräscha chinosshorts och en pikettröja eller en skjorta. Men gärna inte flipflops och urtvättade t-shirts eller badkläder som hör till pool-och strandliv.

“Country club casual”

Betyder avslappnad stil men gärna långbyxor som jeans och en skjorta, kanske en sommarkavaj. Det här är den vanligaste klädseln på de flesta måltider utom middagen som är något mer formell.

“Formal”

Kavaj, skjorta, ibland slips. Packa ner en kostym, det räcker.

“Gala”

Betyder kavaj, skjorta, slips för herrar och balklänning för kvinnor. Det är oftast en galakväll per kryssning. Här kan man också ta ut svängarna om man vill då klädkoden är mer fri än “formal”.

Sponsrade erbjudanden:

Hitta din kryssning