Så mycket sparar du med all-inclusive

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Foto: sirapp, medlem sedan 2008
Sätter du bekvämlighet först och vill ha en semester där du slappar vid poolen och slipper alla bekymmer? Då är kanske all-inclusive något för dig. Här visar vi hur mycket pengar du kan spara genom att resa all-inclusive, jämfört med ett vanligt charterhotell.

Om du väljer att bo på all-inclusive istället för ett vanligt charterhotell finns tusenlappar att spara. Här räknar vi ut hur mycket en familj på fyra faktiskt kan spara under en veckas semester.

Vanlig charter vs. all-inclusive

För att illustrera exemplet väljer vi ut två hotell på populära Chaniakusten på Kreta. Båda har tre stjärnor+, pool, strandnära läge och avgår med flyg från Stockholm den 13 augusti. I exemplet utgår vi från en familj med två vuxna och två barn (4 och 6 år gamla).

Alternativ 1: Hotell utan all-inclusive

Sun Garden Stefan Village, Agia Marina.
Barnvänligt lägenhetshotell, grundpris 18 260 kronor för hela familjen med Ving. Inga måltider ingår.

Vad kan det kosta med mat och dryck?

Vi utgår från charterbolagens egna riktpriser på Chaniakusten när vi räknar ut priset för frukost, lunch och middag åtta gånger per person.

För enkelhetens skull väljer familjen att köpa ett frukostpaket på hotellet för 500 kronor per vuxen och 250 kronor per barn för hela veckan. Vi räknar sedan med lunch för 100 kronor och middag för 150 kronor per person och dag, inklusive öl eller läsk.

Veckans måltider, inklusive öl eller läsk: 2500 kronor per vuxen och 2250 kronor per barn.

Psst! Eftersom fria drycker ingår i alternativ två lägger vi här till 1 600 kronor extra för öl/läsk/vatten i butik.

Den ungefärliga kostnaden för mat och dryck under veckan för familjen landar på 11 100 kronor. Vi lägger ihop det med kostnaden för hotellet och får ett totalpris på 29 360 kronor.

Alternativ 2: Hotell med all-inclusive

Sun Family Grand Bay Resort, Kolimbari.
Barnvänligt all-inclusive, grundpris 25 650 kronor för hela familjen med Ving (även Solresor).
Måltider som ingår: Frukost-, lunch-, och middagsbuffé. Fri läsk, mineralvatten och lokala alkoholhaltiga drycker, samt snackbar.

Eftersom flygbiljett, boende och all mat ingår här räknar vi med att alternativ två slutar på 25 650 kronor. Då har vi inte lagt till någonting för exempelvis utflykter, extra glass/godis eller drinkar.

Familjen får 3710 kronor över

Hotell utan all-inclusive: 29 360 kronor.
Hotell med all-inclusive: 25 650 kronor.
Famijen kan alltså spara 3 710 kronor på att välja all-inclusive en vecka istället för ett vanligt charterhotell.

Tänk på att priserna i artikeln är exempel och hur mycket din familj verkligen kommer att spara på all-inclusive beror så klart vilken typ av restauranger ni äter på och så vidare.

Bra att veta om all-inclusive

Kolla upp vad som ingår på just ditt hotell, då det kan variera. Det kan vara en god idé att satsa på en extra stjärna, eftersom det ofta ingår mer i ett all-inclusivepaket på ett finare hotell. Det kan handla om alltifrån glass till aktiviteter.

Hitta din charter här

Om Grekland

Grekland är ett land med mer än tusen öar där de mest populära är Kreta, Rhodos och Kos. Landet erbjuder härligt väder, fina stränder och väldigt god mat. Flygtiden ligger på runt tre timmar. Hit är det bäst att resa maj - september.