Så fyndar du lyxhotell i sommar

Maria
Medlem sedan 2007

Utnyttja de stora hotellsajterna och fynda ditt boende i sommar. Ett tips är att jämföra både pris och läge för att hitta hotellet som passar bäst utifrån dina önskemål.

Tiden då de stora hotellkedjorna hade monopol på marknaden är ett minne blott. De stora, internationella hotellsajterna gör det i dag möjligt för små och oberoende hotell att marknadsföra sig internationellt på ett helt nytt sätt. Detta pressar priserna i hela hotellbranschen och hjälper dig att hitta billigt och bra boende.

Vi sparar över 400 kronor per natt

Vi gör en snabb sökning efter 5-stjärnigt boende i Antalya från 1-7 juli. Det visar sig att priserna på ett hotellrum kan skilja sig med över 400 kronor per natt. Bokningssajten Sunhotels.net erbjuder dubbelrum på 5-stjärniga Sheraton Voyager till 863 kronor per natt. Resfeber.se erbjuder dubbelrum på samma hotell för 1281 kronor på samma datum, över 400 kronor dyrare per natt.

3 snabba prispressartips


1. Jämför priser på nätet
Många hotell marknadsför sig på flera hotellsajter, och därför kan priserna på ett och samma rum variera beroende på återförsäljare. Oberoende hotell, hostels, lägenhetshotell med mera, kan ofta erbjuda billigt boende med hög standard och bra läge. Tänk på att hostels med flerbäddsrum även kan ha prisvärt boende i enkel- och dubbelrum.

2. Utnyttja säsongerna
Pressa priserna genom att välja storstäder mitt på sommaren då många väljer destinationer vid havet, åk till populära weekendresemål i veckan och välj buisness-metropoler på helgerna.

3. Var flexibel
Ibland kan det skilja flera hundralappar på ett hotellrum med bara några dagars marginal, beroende på om hotellet är fullbelagt eller inte. Därför ska du jämföra priser på olika datum.

Psst!

Vår sökmotor hämtar färska priser från till exempel Hotels.com, Expedia.com, Booking.com och Resfeber.se samt många fler. Totalt hittar du över 500 000 hotell från 37 bokningssajter hos oss. Med en sådan prisöversikt kan du försäkra dig om att du inte betalar mer än nödvändigt.

Hitta ditt hotell i sommar här.

Fler prisvärda lyxhotell i sommar:

Hitta fler hotell här.Reseförslag vid Medelhavet: