Så fyndar du hotell

Maria
Medlem sedan 2007

Bild: Manwolste
Bild: Anthony Harris
Foto: eleonora, medlem sedan 2008
Våga vägra betala för mycket för ditt boende! Utnyttja de stora hotellsökmotorerna och fynda ditt hotell. Lågprisboende med hög standard har kommit för att stanna!

Tiden då de stora hotellkedjorna hade monopol på hotellmarknaden är ett minne blott. De stora hotellsökmotorerna gör det i dag möjligt för små och oberoende hotell att marknadsföra sig internationellt på ett helt nytt sätt. Detta pressar även priserna i hela hotellbranschen och hjälper dig att hitta billigt och bra boende utan att det behöver kosta skortan.

Lyxigt boende för några hundralappar –
Vi hittar riktiga hotellfynd!

Test 1: Strand och storstad i Barcelona
Vi gör ett testsök på Reseguiden efter hotell i Barcelona i början på högsäsongen, första veckan i juni. Vår sökning hittar boende på 4-stjärnigt hotell strax utanför stadskärnan för otroliga 396 kronor per natt för ett dubbelrum, något som innebär fjuttiga 198 kronor per person.

För bra för att vara sant? Några snabbsökningar på Google ger oss övertygande omdömen och personliga betyg från resenärer från hela världen.

När vi vänder oss till några stora internationella hotellkedjor kostar ett dubbelrum på Hilton Barcelona Hotel strax utanför centrum 1740 kronor, medan Marriott's Renaissance Barcelona Airport Hotel kostar från 1627 kronor för ett dubbelrum.

Test 2: Romantik i högsäsong i Rom
Nästa sökning gäller Rom. Rom är känd för att vara en dyr hotellstad och vi gör en sökning på Reseguiden första helgen i juni och hittar boende på 4-stjärnigt hotell från 522 kronor i dubbelrum.

Som jämförelse kostar ett dubbelrum på 4-stjärniga Marriott från 1773 kronor för boende i dubbelrum samma helg.

4 snabba tips: Så hittar du billigt och bra boende

1) Leta boende på de stora sökmotorerna
Oberoende hotell, hostels, lägenhetshotell med mera, kan ofta erbjuda billigt boende med hög standard och bra läge. Tänk på att många hostels även erbjuder prisvärt boende i enkel- och dubbelrum i tillägg till flerbäddsrum.

2) Leta efter specialerbjudanden och kampanjer
Såsom tre nätter för priset av två, barn under 15 år bor gratis. Man kan även kontakta hotellet och fråga efter deras “bästa pris”. Har du tur kan du få reducerade priser.

3) Utnyttja de olika säsongerna
Utnyttja säsongerna; besök gärna storstäder på sommaren då många väljer destinationer vid havet, åk till populära weekendresemål i veckan och välj buisness-metropoler på helgerna.

4) Lågpriskedjorna längs vägen.
Ska du på bilsemester eller hyra bil under resan kan det vara värt att kolla upp några av de stora lågprishotellkedjorna. De ligger ofta utanför städerna längs motorvägen och kan erbjuda enkelt boende för några hundralappar. Men kom ihåg att lågpriskedjorna kan ha varierande standard, kolla upp vad som ingår i priset och vad som kostar extra. I USA kan lågpriskjedjor som Days Inn och Motel 6 vara värt att spana efter längs vägen, i Europa ska du ha namn som Etap och Formule 1 i bakhuvudet.

Psst!

Priserna söktes fram fredag 24 april kl 14.30. Vad gäller de de bästa erbjudanden är det alltid först till kvarn som gäller. Vi kan därför inte garantera att priserna i artikeln finns kvar.

BILLIGAST JUST NU: 3-stjärniga hotell

4-stjärniga hotell

5-stjärniga hotell

Kolla in alla våra hotellerbjudanden Hitta boende över hela världen