Så funkar Sveriges bästa sista minuten-sök

Maria
Medlem sedan 2007

Foto: gorgeous, medlem sedan 2006
Sätter plånboken stopp för en resa till värmen? Reseguidens sista minuten-sök har blivit utnämnd till Sveriges bästa. Vi guidar dig till den billigaste sista minuten-resan när semestersuget slår till.

Det är alltid roligare att köpa en resa om man känner att man har hittat ett bra pris – och det är inte mycket som kan slå ett riktigt sista minuten-fynd.

Här guidar vi dig till de bästa klippen:

1. Sök och jämför

Att jämföra priser är A och O för den som vill pressa priserna. En sökmotor gör det lätt att få en snabb överblick. På Reseguiden.se visas resorna som prislappar på en karta, på så sätt ser du tydligt alla tillgängliga sista minuten-priser över hela världen. Detta underlättar för att hitta de biligaste alternativen och gör dig uppmärksam på resmål du kanske inte tänkt på tidigare.

2. Köp endast flygstol

Många av charterbolagen erbjuder sista minuten-priser på flygbiljetter utan boende inkluderat. Ofta till ett väldigt bra pris, jämfört med reguljärflyg. Att kombinera en sån flygbiljett med eget boende kan både ge en billigare prislapp och större valfrihet.

3. Var rätt i tiden

Om du väljer att resa iväg över helgdagar eller skollov är det med största sannolikhet dyrare än om du väntar en vecka tills skolorna dragit igång igen. Då är det inte lika många som kan åka, efterfrågan sjunker och priserna dyker.

4. Var flexibel med avreseort

Om du kan tänka dig att resa inrikes och flyga från en annan flygplats i landet kan du ibland komma billigare undan. Att variera avreseort kan vara extra lönsamt inför skollov som varierar över landet.

5. Ha is i magen

Om du inte behöver åka en specifik dag eller vecka så kan det löna sig att ha is i magen. Håll ett öga på topplistor, prisöversikter och erbjudanden. Har du resväskan färdigpackad och är beredd på att åka iväg snabbt kan du göra riktiga kap.

Därför ska du söka sista minuten på Reseguiden.se

På Reseguiden hittar du alltid alla Sveriges sista minuten-resor från de mest populära researrangörerna, med priser som uppdateras flera gånger per timme. Exempel på sajter vi söker på är Ving, Apollo, Fritidsresor, Solresor, Nazar och Langley med flera.

Hela världen under 1500 kronor
Med Reseguidens sista minuten-tjänst kan du söka både brett och specifikt genom att använda tydliga parametrar. Du kan till exempel söka resor över hela världen under 1500 kronor i en enda sökning. Priserna visas både på kartan och i överskådliga listor. Du kan när som helst klicka och zooma in dig på specifika resmål på kartan för att få mer information, eller använda olika filtreringsmöjligheter om du vill specificera din sökning.

Sök och jämför själv!

Sista minuten-toppen till värmen – just nu!

Se alla sista minuten. Jämför alla Sveriges sista minuten-resor. Priserna uppdateras flera gånger per timme.