Så blir dyra Köpenhamn billigt

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Bild: Morten Bjarnhof
Bild: Cees Van Roeden
Bild: Christian Alsing
Bild: Cees Van Roeden
Köpenhamn är en härlig weekendstad året om, men under sommaren lever den kontinentala metropolen upp ännu mer. Gator och torg kantas av uteserveringar och du kan till och med bada – mitt i staden.

Varma sommardagar gör det inte bara lättare att leva i största allmänhet, det är också lättare att semestra på en lägre budget. Vi tipsar om gröna sköna oaser i den alltid så heta staden: Köpenhamn.

Svalkande bad – mitt i staden

Det låter kanske konstigt, men vattnet är faktiskt rent nog för att bada, mitt inne i Köpenhamn. Två sköna platser för svalkande bad är Havnebadet på Islands Brygge eller Copencabana vid Fisketorvet.
De håller båda öppet mellan 11-19 på somrarna och på Islands Brygge kan du på vardagar slinka förbi på ett morgondopp redan från klockan 7. Copencabana är ett litet tropiskt paradis i Norden – här finns sand, palmer, medryckande musik och det serveras nordafrikansk mat.

Gröna sköna oaser

Picknick en varm sommardag är något av det bästa som finns. Bege dig till närmaste park och slå dig ner i gräset. Kongens Have vid Rosenborg slott är ett exempel på en härlig picknick-park. Du kan också ta bussen till Frederiksberg och försvinna in i grönskan i Söndermarken. Ett härligt promenadområde, populärt bland hundar och deras ägare. Närliggande Frederiksbergs have har inte bara grönska utan även en mysig kanal som går runt parken. I Fälledparken och en del andra parker är det ofta gratis utomhusbio under sommaren.

Budgetlunch

Sommaren är en bra tid för budgetluncher – vi har redan pratat om picknick och det är också en bra tid för street food. Stanna till hos pölsemannen, smaska asiatiskt från en av vagnarna längs Ströget eller satsa på pizza slice att ta med. Om du är hungrig som en varg kanske en Buggi Burger är något för dig? De intas på Den sorte gryde, som finns på flera platser runt om i staden. För runt 70 danska kronor får du en rejäl burgare med 600 (!) gram kött, ost och bacon. Ingen ska behöva gå hungrig…

5 gratisnöjen

1. Lär dig salsa! I Fälledparken kan du lära dig dansa salsa varje måndag och onsdag mellan 19-22.
2. Gå på museum. Nationalmuseet, Stadens museum for kunst och Musikhistorisk museum är exempel på gratis kulturupplevelser.
3. Ta en cykeltur. Bycyklarna är gratis och finns att hämta på många ställen runt om i centrum. Du måste ha ett 20-kronorsmynt för att få låna en cykel – men det får du i retur när du lämnar den.
4. Klubba på Ideal Bar – Vegas lillasyster. Alltid gratis inträde och olika klubbar under torsdagar, fredagar och lördagar. Enghavevej 40.
5. Konst- och foto utställningar. Kongens Nytorv agerar ofta plats åt utställningar – fram till den 31 maj finns foto-utställningen 100 meter eksistens som är ett potpurri av porträtt från Berlin.

Psst! Sightseeing-sugen? Om du vill se staden från vattnet rekommenderas de billiga Havnebussarna före de guidade turerna. Havnebussarna tar dig med till sevärdheter som Den lille Havefrun, Nyhavn och Operan. En tur kostar bara 21 DKK för vuxen.

Mer information på Visit Copenhagen


Tre-stjärniga hotell i Köpenhamn:

[script src=“ type=”text/javascript“ charset=”utf-8“ src=”
http://media.reseguiden.se/cgi-bin/rg/view_data.cgi?event=view&id=5b9cd53c0c9983a245c7f81a64913d85&site=reseguiden&javascript=1“”]Mer Köpenhamn på resmålssidan

Köpenhamn Nordsjälland, Danmark

17°
Klimat i september
Danska smörrebröd
2 / 20
Kall öl i solen
4 / 20
Vårsol på Grå Brödre Torv
5 / 20
Den lille havefruen med den danska flaggan i sikt
7 / 20
Soluna och Frederik
8 / 20
Vårsolen på Gråbrødre Torv
9 / 20
Carlsbergs besökscenter.
10 / 20
Kongelige Livgarde
12 / 20
Vackra hus i Köpenhamn
14 / 20
Vor Frue-kyrkan.
17 / 20
En kväll på tivoli
18 / 20