Så billigt kan du nå Medelhavet i sommar

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Foto: worldofmarie, medlem sedan 2007
Foto: lex67, medlem sedan 2006
Det börjar bli dags att planera sommarens semester och den som är ute i god tid kan ofta göra riktiga klipp. Vi listar några sköna exempel för dig som gärna reser på egen hand.

Charter är inte det enda alternativet för dig som vill semestra vid Medelhavet i sommar. Här visar vi vad det kan kosta med en vecka på en populär ort när du paketerar resan själv.

Kombinera mera

Om du vill ha ökad flexibilitet till ett bra pris är det bästa alternativet att kombinera flyg och hotell själv efter tycke och smak. Kanske vill du hinna med flera orter eller föredrar mindre familjehotell? Här jämför vi vad det kostar per person med en vecka vid Medelhavet i början av juli.

Italien: Neapel

Med Neapel som utgångspunkt har du ett perfekt läge för mysiga utflykter längs den vackra Amalfikusten. Här ligger de charmiga kustbyarna på rad och vägen längs havet har kallats världens vackraste. Hyr en bil och se mer!
Prisexempel
Flyg:
3108 kronor med British Airways.
3-stjärnigt hotell: 164 kronor per person och natt i dubbelrum.
Totalpris för en vecka: 4256 kronor per person.

Grekland: Kreta

Kreta är en riktigt charterklassiker, med många besökare varje sommar. Det finns mycket att se och göra på ön och fördelen om du reser på egen hand är att du kan kombinera din vecka precis som du vill. Upptäck ön och byt ort efter några dagar om du vill.
Prisexempel
Flyg:
3482 kronor med Norwegian.
3-stjärnigt hotell: 137 kronor per person och natt i dubbelrum.
Totalpris för en vecka: 4441 kronor per person.

Kroatien: Split

Split är perfekt både för dig som vill båtluffa i den vackra skärgården eller för dig som vill ta en sväng neråt Makarska Rivieran. Här är baden fantastiska med kristallklart vatten och det är smidigt att resa runt.
Prisexempel
Flyg: 3433 kronor med Malev Hungarian.
3-stjärnigt hotell: 237 kronor per person och natt i dubbelrum.
Totalpris för en vecka: 5092 kronor per person.

Spanien: Palma de Mallorca

Mallorca är en klassisk charterdestination med lång tradition. På senare år har det växt fram en hel del spännande designboenden och restauranger som känns så långt från grisfest som man kan komma.
Prisexempel
Flyg: 2943 kronor med SAS.
3-stjärnigt hotell: 215 kronor per person och natt i dubbelrum.
Totalpris för en vecka: 4448 kronor per person.

Turkiet: Antalya

Turkiet är ett charterland som verkligen boomat på sistone och nära Antalya finns en rad populära badorter. När du reser på egen hand har du den perfekta möjligheten att kombinera flera av dem.
Prisexempel
Flyg:
2500 kronor med Turkish Airlines.
3-stjärnigt hotell: 115 kronor per person i dubbelrum.
Totalpris för en vecka: 3305 kronor per person.

Psst! Priserna i artikeln är exempel som avser perioden 3-10 juli och flygresa från Stockholm med boende i dubbelrum. Priserna hämtades i samband med publiceringen av artikeln.

Här kan du jämföra flyg och hotell för din resa.

Fler billiga flyg till Medelhavet i sommar

Vill du hellre resa charter?

Tips! Tänk på att ni också kan hyra semesterhus eller lägenhet för en kortare tid!Här är några företag som har uthyrning:Classic World Villa, hus, slott eller kanalbåt.Dinsemester.se Hotell och lägenheter.Fri ferie Semesterbostäder/lyxcamping.Holiday Rentals Semesterboende.Hyrhus.se Hyr eller hyr ut semesterhus.Interhome Semesterboende.NovasolStugor och semesterhus.Sembo Semesterboende.In-Italia.se Semesterhus i Italien.Lavilla.se Semesterhus i Italien.