Så billig blir din weekend i Berlin

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Foto: jimhan, medlem sedan 2007
Våren är den perfekta tiden för en weekendresa och det behöver inte bli dyrt. Berlin är en av västra Europas billigaste huvudstäder och en perfekt destination för en prisvärd långhelg. Här visar vi hur billigt det kan bli när du paketerar resan själv.

När det rycker och sliter i restarmen är en weekend perfekt. Förläng helgen med två dagar och du hinner med mer. I Berlin får du mycket för pengarna när det gäller alltifrån mat och nöjen till boende. Här sätter vi tänderna i prisjämförelser för flyg och boende den sista helgen i maj.

Uppdrag: Billigt flyg

Att flyga till Berlin är ofta både billigt och smidigt. Det tar bara drygt en och en halv timme från Stockholm med direktflyg och något kortare tid från Göteborg. Det finns gott om lågprislinjer som knyter samman Sverige med den tyska huvudstaden. Använd gärna en sökmotor för att få en snabb överblick med de billigaste priserna.

Resultat: När vi gör en sökning hittar vi flyg tur och retur mellan Stockholm och Berlin för 558 kronor med Ryanair. Om du vill checka in en väska tillkommer en avgift, så ett tips är att resa lätt med endast handbagage.

Uppdrag: Bra och prisvärt boende

Berlin är en bra hotellstad där priserna ofta är riktigt schysta. Eftersom du får mycket för pengarna kan du också passa på att lyxa till det lite. Ett femstjärnigt hotell strax utanför centrum behöver inte kosta mer än dryga tusenlappen per natt och dubbelrum.

Resultat: Vi nöjer oss med ett tre-stjärnigt hotell för att få pengar över till annat. När vi jämför alternativen hittar vi ett centralt beläget hotell med tre stjärnor för 651 kronor per dubbelrum och natt.

Prislappen slutar på 1534 kronor

När vi ska summera kostnaderna för flyg och hotell landar slutsumman på strax över 1500 kronor. En skön prislapp som ger mycket pengar över till mat, nöjen, kultur och till och med shopping.

Så har vi räknat ut helgens nota:
Flyg
: 558 kronor per person, tur och retur Stockholm.
Hotell: 325 kronor per person och natt i dubbelrum på 3-stjärnigt hotell i centrala Berlin. Det blir 976 kronor per person för tre nätter (torsdag - söndag).
Weekend i Berlin, totalt: 1534 kronor per person.

Redaktionens planeringstips

* Undvik skollov, storhelger eller res mitt i veckan för att pressa priserna.
* Läs gästomdömen på hotellsajter för att bilda dig en uppfattning om boendet innan du bestämmer dig.

Bra att veta! Prisexemplen hämtades den 30/4 klockan 10:00. Vi har utgått från Stockholm den 27-30 maj, torsdag till söndag.

Nyfiken på Berlin? Fler resor och inspiration här.

Hitta ditt flyg till Berlin

Hitta ditt hotell i Berlin

Om Berlin Tyskland

Berlin är en levande stad med en spännande historia, mycket kultur och ett livligt nöjesliv. Det är också en av Europas billigaste huvudstäder och här finns gott om shopping för den som vill. Några kända sevärdheter är Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie och Förintelsemonumentet.
Historia
Konst
Nöjespark
Arkitektur
Weekend
Storstad
Nattliv
19°
Klimat i september
Kväll vid Brandenburger Tor
1 / 34
2 / 34
3 / 34
Checkpoint Charlie
5 / 34
Gamla Riksdagshuset
6 / 34
på gräsmattan framför riksdagshuset
7 / 34
Brandenburger Tor
14 / 34
Höst i Tiergarten
15 / 34
East Side Gallery
19 / 34
Schloss Charlottenburg
26 / 34
Vegetarisk korv
27 / 34
Ockuperat i Öst
28 / 34
Holocaust Mahnmal
29 / 34
Utsikt över Berlin
30 / 34
Bebelplatz i Berlin
31 / 34
Utsikt från Tv-tornet
32 / 34