Så är vädret i Turkiet i oktober

Teresen
Medlem sedan 2013, besökt 8 länder

Foto: Thinkstock
Foto: haffe63, medlem sedan 2008
Foto: Thinkstock
Foto: Apollo
Foto: Ving
Foto: Ving
Foto: Fritidsresor
Foto: Fritidsresor
Alanya, Kemer och Side är några av de semesterorter med längst sommarsäsong i Europa. I oktober är vädret mildare i Turkiet och turisterna färre. Åk gärna hit med familjen på höstlovet - här är tips på lyxiga hotell med inomhuspool.

Turkiet är ett av de mest exotiska resmålen som ligger nära oss tidsmässigt. På drygt fyra timmar med flyg hamnar du i landet som ligger i två världsdelar. En del i Asien och en del i Europa. Vi får ofta frågan hur varmt det är här i oktober. Turkiet fortsätter att vara en populär destination även på hösten, då man går in i en lugnare semesterperiod. Oktober är sista sköna månaden för året med omkring 24 grader, sedan börjar resorna gå på nytt i april igen. Många barnfamiljer föredrar mildare väder för barnens skull, under högsäsong kan temperaturen annars stiga till 40-45 grader. I oktober är det dessutom mindre trängsel på stranden så du får möjlighet att sträcka ut dig riktigt ordentligt.

Så varmt är det i oktober
Dag: cirka 24 grader
Natt: cirka 17 grader
Vattnet: cirka 22 grader

Kallare väder - gör utflykter och shoppa

Ta gärna med dig en tjockare tröja för vissa dagar och kvällar kan temperaturen sjunka några grader och luften bli lite kallare. De dagar vädret inte passar sol och bad kan du passa på att göra utflykter till många av de fina sevärdheterna. Som amfiteatern i Side där man hade gladiatorspel och Kalesi (Alanyaborgen) i Alanya. Eftersom säsongen lider mot sitt slut hittar du även bra shopping i butikerna. Med färre turister brukar butiksägarna serva dig mer än vanligt. Har du tur kan du bli bjuden på en kopp te samtidigt som du shoppar loss bland rean.

Hotell med inomhuspool

Turkiet är känt för sina lyxiga all inclusive-hotell. Under oktober kan poolerna som inte är uppvärmda kännas kalla. För dig som är frusen har vi plockat fram förslag på lyxiga hotell med inomhuspool.

Saray Regency Resort & Spa, Side
På detta all inclusive-hotell bor du i fräscha dubbelrum och familjerum. Fint poolområde, vattenpark och uppvärmd inomhuspool. Även bastu, bordtennis, volleyboll och tennis finns. I matväg kan du välja mellan buffé, mexikanskt och italienskt.
Mer information om hotellet >>

Sunwing Side East Beach, Side
Hotellet är skräddarsytt för barnfamiljer och har ljusa och stora lägenheter, maskotarna Lollo och Bearnie runt hörnet och barnklubb. Det finns sju pooler, både utomhus och uppvärmda inomhus. Välj mellan all inclusive eller kvarterskrog med inspiration från Medelhavet och Skandinavien. Hotellområdet är kontantfritt och du betalar vid utcheckningen.
Mer information om hotellet >>

Long Beach, Alanya
All inclusive-hotellet är strandnära och du bor bekvämt i dubbelrum eller familjerum. Det finns barnklubb, tivoli och vattenland med flera pooler, varav en inomhuspool och en jacuzzi. Koppla även av med spa, gym, bordtennis och vattenaktiviteter, vissa aktivieteter är mot avgift.
Mer information om hotellet >>

Side Star Park, Side
Här bor du med all inclusive i dubbelrum eller familjerum. Det finns pooler både utomhus med vattenrutchkanor och inomhuspool. Du har tillgång till bowlingbana, gym, biljard och hamam. Barnen kan vara med i barnklubb.
Mer information om hotellet >>

Aqua, Icmeler
På detta all inclusive-hotell bor du bekvämt i dubbelrum. Poolområdet ligger i en välplanerad trädgård med egen sandstrand. Flera pooler finns däribland en inomhus. Det finns aktiviteter som hamam, tennisbana, kvällshower.
Mer information om hotellet >>

Hitta resan

I Reseguidens jämförelsetjänst hittar du charter till Turkiet - med bäst omdöme. Är du hellre sugen på ännu varmare väder i oktober finns det många alternativ att välja mellan, som Dubai, Kap Verde, Mexiko och Jamaica.