Ryanair stoppar bagage på flygningar

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Ryanair vill stoppa incheckat bagage på vissa flygningar medan det amerikanska flygbolaget Jetblue Airways inte längre lånar ut kudde och filt på planet. Allt för att spara pengar.

Stigande bränslepriser slår hårt mot flygbolagen. Amerikanska Jetblue Airways börjar sälja filt och kudde i ett såkallat komfortpaket för motsvarande 40 kronor skriver Vagabond. Nu måste passagerare alltså betala för bekvämlighet som tidigare varit gratis på flygningar.

Lågprisbolaget Ryanairs passagerare är redan vana vid att betala en extra avgift för incheckat bagage. Nu vill bolaget skippa bagaget helt på vissa flygningar för att spara in på personalkostnaderna. Det kommer att gälla vissa utvalda sträckor och framför allt i högtrafik.

– Det kan bli så att första flygningen på morgonen är bagagefri medan den nästföljande tillåter bagage, säger Ryanairs vice VD Howard Miller till ABTN enligt DI.

Dessvärre kan det komma att bli aktuellt med ett högre pris för dessa flygningar då det också väntas gå smidigare för resenärerna utan incheckat bagage. Redan idag kan passagerare med Ryanair göra det enklare för sig genom att enbart hålla sig till det 10 kilos handbagage och slippa extra bagageavgift.