Romantiska Mallorca

Khaki
Medlem sedan 2006, besökt 25 länder

Bild: Mikael Jägerbrand
Bild: Mikael Jägerbrand
Bild: Mikael Jägerbrand
Bild: Mikael Jägerbrand
Det låter kanke inte så exotiskt men Mallorca kan faktiskt vara det perfekta romantiska resmålet. Men för att göra resan riktigt mysigt romantiskt så krävs det lite planering. Här är våra bästa tips på hur du ordnar en romantisk Mallorca-resa.

Hitta rätt hotell

De flesta charterhotellen är stora och tråkiga. Men charterbolagen har också små och mysiga hotell som kan finnas listade på hemsidan under “smekmånad” eller “lyx”.
Några charterbolag: www.apollo.se, www.fritidsresor.se, www.ving.se
Om du tycker att det är för dyrt så kan du ordna din egen resa genom att fixa eget flyg och sen boka hotell själv. Här följer några utvalda tips (du hittar massor på internet genom att söka på “romantic hotels”).
• Hotel La Residencia (www.hotellaresidencia.com)
Lyxigt hotell i Deia. Ett smekmånadspaket med fem nätter i dubbelrum kostar 2000 euro.
• Hotel Formentor (www.hotelformentor.net)
Ett klassiskt femstjärnigt hotell med egen strand. Dubbelrum kostar från 320 euro/natt.
• Herrgården Son Siurana (www.sonsiurana.com)
En herrgårdsliknande gård där du får fyra nätter i ett eget hus och hyrbil för 700 euro (2 personer).

Rundtur med en “galera”

Det mest romantiska sättet att se Palma är att åka en kvällstur i häst och vagn. Hästdroskorna kallas för “galera” och du får en rundtur i lagom hastighet i skymningen. Lediga droskor står oftast på rad vid katedralen. Kostar ungefär 400 kronor för en timme.

Tåg till Soller

En av världens mest idylliska tågturer går från Plaza Espana i Palma till vackra staden Soller. Ni åker i tågvagnar från 1912 som har kvar sin inredning i mahogny och mässing. Tågturen tar ungefär en timme och går genom landsbygden där ni kan se får, getter och grisar. När ni kommer fram kan ni antingen ta en spårvagn till hamnen Port de Soller eller också sätta er vid något av alla kafeer och bara njuta. Tåget går ungefär en gång i timmen och enkelbiljett kostar 2,50 euro (förutom en särskild turistavgång kl 10.50 som kostar 5 euro).
Mer info: www.sollernet.com/
rendesoller/en1.html

En dag på stranden

Det finns mängder av stränder på Mallorca men det är bara under lågsäsong som ni kan få en strand helt för er själva. En av de vackraste stränderna, belägen mellan två berg, är Playa Formentor i nordöstra hörnet av ön. Det går bara att ta sig hit med egen bil eller med bussrundtur.

Promenera i "gamla stan

Kvarteren kring katedralen La Seu är trevliga att promenera i om ni vill slippa solen några timmar. Börja promenaden på Plaza Rei Joan Carles I och gå längs gågatan Passeig des Born med massor av restauranger, butiker och kafeer. Gå sedan in i de gamla kvarteren och avsluta promenaden vid Parc de la Mar söder om katedralen.

Båttur i grotta

I “Coves de Drac” (Drakgrottan) åker ni på en romantisk båttur med gondol. Under turen bjuds ni på en ljusshow till klassisk musik. Kostar 9,50 euro. Hemsida (på spanska): www.cuevasdrach.com

Om Mallorca Spanien

Mallorca är ön som erbjuder allt från fartfyllda badorter, barnvänliga stränder och charmiga byar till shopping i världsklass. Huvudstaden Palma är många svenskars favoritstad för weekendresor. Med 300 soldagar går det att resa hit året runt.
Natur
Barnvänligt
Lyx
Sandstrand
Shopping
Sol & bad
27°
Klimat i september
24°
Badtemp i september
3,5tim
Flygtid från Stockholm