Romantiska Grekland

Veronicah
Medlem sedan 2009, besökt 20 länder

Foto: Thinkstock
Foto: Anastasis Apartments
Foto: Apollo
Foto: Artemis Villas
Otroliga solnedgångar, härliga vykortsliknande småbyar och intima, romantiska hotell. Ta med din älskade på en Greklandssemester på tu man hand.

Här har vi letat upp några av Greklands mest romantiska platser att övernatta:

Anastasis Apartments – Imerovigli

Fantastiska Anastasis Apartments ligger i utkanten av den lilla byn Imerovigli, på Santorini, och har en obeskrivligt vacker utsikt över Egeiska havet. Hotellkomplexet består av tio lägenheter och sviter, samt en avskild exklusiv villa – alla är individuellt inredda med smakfulla finesser som erbjuder diskret lyx. Allt är som upplagt för en underbar semester och för att kunna njuta av romantiska solnedgångar.

Läs mer om Anastasis Apartments här.

Lindos Blu – Lindos

Lindos Blu är ett elegant boutiquehotell i lugna omgivningar som passar perfekt för en lyxresa för två. Den fantastiska havsutsikten från poolområdet bjuder in till lata dagar i solen och den inbjudande spa-avdelningen erbjuder avslappnande behandlingar i romantisk miljö. Alla rum är luftiga och läckert inredda.

Läs mer om Lindos Blu och boka här.

Tesoro Blu Hotel & Spa – Skala

Tesoro Blu Hotel & Spa ligger i en privat dal, uppslukat av natursköna omgivningar, med utsikt över Joniska havet i sydöstra av Kefalonien. Hotellet erbjuder exklusiv övernattning där modern, minimalistisk design möter öns vackra landskap och skapar en harmonisk flykt från verkligheten. Rummen och sviterna håller hög standard och är modernt inredda.

Läs mer om Tesoro Blue Hotel & Spa och boka här.

Aris Caves – Oia

Aris Caves är ett intimt, litet lägenhetshotell som ligger på idylliska Santorini. Lägenhetshotellet ligger knappt 100 meter från centrum och i närheten av alla attraktionerna i Oia. Atmosfären är fridfull och utsikten är storslagen. Härifrån kan du njuta av synen av vulkanen Nea Kameni, ön Thirasia, det djupblå Egeiska havet och den fantastiska utsikten över Santorini Caldera.

Läs mer om Aris Caves här.

Artemis Villas – Imerovigli

Artemis Villas ligger i magiska Imerovigli, med idylliskt läge 400 meter över havsytan med panoramautsikt över vulkanön Megali Kameni, världsberömda Caldera och Egeiska havet. Artemis Villas har totalt tio studios och nyrenoverade traditionella sviter. Alla erbjuder moderna faciliteter för en behaglig semester.

Läs mer om Artemis Villas här.


Populära lyxhotell i Grekland

Om Santorini Grekland

Santorini är en av Greklands vackraste öar. Ön passar såväl par som kompisgäng och familjer. Fira och Kamari är två populära platser att besöka. Stränderna på ön består till stor del av svart lava. Maj till oktober bjuder på mest sol.
23°
Klimat i september
25°
Badtemp i september
4tim
Flygtid från Stockholm
Santorini från ovan
2 / 30
Härliga grekiska damer.
6 / 30
Glittrande Egeiska havet.
7 / 30
Fira med vulkanen Nea Kameni i bakgrunden
9 / 30
Fira i bakgrunden
10 / 30
Läckert grekiskt laberinthotell
11 / 30
Vackert hem i Oia på Santorini
12 / 30
Den bländande vackra Oia på Santorini
14 / 30
A room with a view
16 / 30
Oia på Santorini
17 / 30
Solnedgången i Oia
19 / 30
Jag och min käre husband
22 / 30
Hasse 50 år hos Gaby, utsikt mot Nea Kameni
26 / 30
Överblick av gamla Thira
29 / 30
Populära resor från Göteborg till Santorini