Reykjavik är billigt!

Rikarda
Medlem sedan 2007, besökt 24 länder

Foto: mikki, medlem sedan 2006
Foto: bongobong, medlem sedan 2006
Foto: babsan1, medlem sedan 2008
På stora delar av Island går turismen på halvfart under vinterhalvåret. Men Reykjavik sjuder alltid av liv och det var längesen det var så här billigt att ta del av maten, kulturen, de heta källorna och det världsberömda nattlivet.

Många resenärer har på grund av priserna passat sig för att åka till Reykjavik. Men de senaste månaderna har den isländska ekonomin tvärnitat och nu är det rätt tillfälle att ta en weekend i den isländska huvudstaden, smaka på det pulserande utelivet eller bara plaska omkring i en het källa.

Äta och dricka

Reykjavik är känd för sina många högklassiga restauranger. Och ska du någon gång äta fisk är det här. Testa intenationellt erkända Fiskmarkadurinn på Aalstræti 12 (huvudrätt för cirka 250 SEK) eller 3 Frakkar på Baldursgata 14 (huvudrätt för 150-200 SEK).

Det isländska nattlivet är som sagt världsberömt. Testa Boston (Laugavegur 28), trendiga B5 (Bankastraeti 5) eller multikultiga Cafe Cultura
(Hverfisgata 18).

Shoppa

Laugavegur är den stora shoppinggatan och här hittar du både lokala butiker och internationella kedjor. På de mindre gatorna i området finns många spännande småbutiker. Tänk på att Island inte är med i EU – du kan handla tax free.

Sevärdheter

Förutom att strosa omkring i stan ska du inte missa den mäktiga Hallgrimskyrkan. Dessutom finns det en mängd spännande gallerier och museer i den isländska huvudstaden. Även om du bara besöker ön över en helg finns möjlighet att se några av landets mest kända sevärdheter. Flera bussföretag kör dagligen turer där du under några timmar hinner bocka av både gejsrar, vattenfallet Gullfoss och Tingvellir.
Mer info om bussresor hittar du på www.visitreykjavik.is

Bada

Reykjavik har mängder med bad och att bada i en varm källa får nog anses som en del av den isländska kulturen. Den mest kända är Blue Lagoon, en halvtimme med buss utanför stan. Här badar du i geotermiskt havsvatten med en temperatur på 37-39 grader och erbjuds en mängd behandlingar.

Flygtoppen:
[script
http://media.reseguiden.se/cgi-bin/rg/view_data.cgi?event=view&id=b76dc8d8eea946497daa729c2fba7596&site=reseguiden&javascript=1]

Island

Landmannalaugar med kall öl i varmt vatten
1 / 9
Landmannalaugar
2 / 9
Min Nordenfavorit
3 / 9
Första intrycket.
5 / 9
Vill du vara med på en fotflirt i det blå?
6 / 9