Resor med kort flygtid

Teresen
Medlem sedan 2013, besökt 8 länder

Foto: Thinkstock
Det finns många bra resmål som går att nå med en kort flygresa. Här är de populäraste soldestinationerna som max är sex timmar bort.

En lång flygresa kan skrämma bort både barnfamiljer, äldre med stela ben och rastlösa resenärer. Många vill dessutom utnyttja semester till fullo och inte lägga den dyrbara tiden på en lång flygresa. Vi har samlat de resmål som har en flygresa på mindre än sex timmar. Närmast ligger resmålen runt Medelhavet, som är varmast under sommarhalvåret.

Kroatien – lockande skärgård

Kroatien är ett av sommarens mest prisvärda resmål. Efter bara tre timmar på ett flyg möts du av ett varmt land med vacker skärgård, bra segling, intressant historia och härliga badmöjligheter. Populäraste semesterorterna är bland annat Makarska rivieran, Split och Dubrovnik.
Res hit med: Apollo, Ving och Kroatienspecialisten

Montenegro – allt mer populärt

Montenegro ligger granne med Kroatien och har blivit ett allt mer populärt resmål. Chartern går under sommarsäsongen och främst till Budvanska rivieran, där strändena ligger på rad. Det finns mysiga gränder, mäktiga nationalparker, höga berg och ravinen Tara som är världens näst största i världen. Här får du en prisvärd och bra semester. Flygresan hit tar drygt tre timmar.
Res hit med: Apollo och Solresor

Bulgarien – prisvärt och kort flygtid

På runt tre timmar kommer du till Bulgarien, hjärtat av Balkan. På östkusten längst Burgakusten finns det många färgglada och populära semesterorter. Här får du fantastiska sandstränder, fin natur, bra vin och mat med influsenser från både öst och väst. Gamla traditioner blandas med modern livsstil.
Res hit med: Apollo, Fritidsresor och Ving

Grekland – sommarens favorit

Kreta, Rhodos och Samos är några av öarna i den grekiska övärlden som du når på runt fyra timmar. Grekland förväntas bli ett av sommarens hetaste resmål och charterbolagen har redan presenterat många nyheter. Här får du vita hus, mysiga tavernor, fina stränder med kristallklart vatten och historiska sevärdheter.
Res hit med: Fritidsresor, Ving, Apollo och Solresor

Turkiet – prisvärda all inclusive-hotell

Turkiet är en all inclusive-kung och det här är det mest exotiska resmålet du kommer till med kortaste restiden. Efter ungefär fyra timmar landar du i landet som har den bästa blandningen av öst och väst. Populärast är den turkiska rivieran som lockar med fina stränder, billiga shopping och turkost vatten. Som mest sol och värme får du under sommarhalvåret.
Res hit med: Fritidsresor, Ving, Apollo och Solresor

Malta – passar för både charter och weekend

Malta är en klippig och charmig ö i Medelhavet med en flygtid på strax under fyra timmar. Klimatet är milt året om, vilket gör det till både en populär weekendstad och charterdestination. De bästa stränderna finns på norra ön och utanför Maltas kust finns det bra dykplatser. Här är det nära till allt, missa därför inte huvudstaden Valletta.
Res hit med: Apollo, Solresor och Airtours

Tunisien – Solsäkert i Afrika

Tunisien är ett av Afrikas mest prisvärda charterresmål. Efter lite mindre än fyra timmar landar du i populära orter som Hammamet och Sousse. Barnfamiljer lockas hit av ett solsäkert väder och långgrunda stränder. På marknaderna hittar du mycket läder, smycken och kryddor.
Res hit med: Apollo, Ving och Detur

Egypten – Afrikas populäraste resmål

En flygresa till Egypten tar bara fem och en halv timme. Här väntar Hurghada och Marsa Alamkusten med sina solsäkra stränder och akvarelliknande dykmöjligheter i Röda havet. Bo bra och prisvärt på ett av många lyxiga all inclusive-hotell. Detta är ett av vinterns bästa resmål. Under hösten har det varit oroligheter i landet, men efter nyår börjar resorna gå igen.
Res hit med: Apollo, Fritidsresor och Ving

Portugal – lockar med Azorerna och Madeira

Portugal ligger ungefär fem och en halv timme bort och har bland annat charter till fastlandet längst Algarvekusten. Landet bjuder på en varierad natur med höga berg, fina stränder och härligt klimat. Till Portugal hör även natursköna Azorerna och Madeira. Portugals huvudstad Lissabon är dessutom en populär weekendstad med mysiga gränder, sevärdheter och shopping.
Res hit med: Apollo, Fritidsresor, Ving och Solresor

Spanien – populärt året runt

Gran Canaria, Lanzarote och Teneriffa är några av Kanarieöarna du når på strax under sex timmar. Här är vädret behagligt året om och semesterfavoriten bjuder på tapas, sangria och fina stränder. Mallorca når du på drygt tre och en halv timme och här får du den bästa mixen av storstad och bad. Varmast och skönast är det under sommarhalvåret.
Res hit med: Fritidsresor, Ving, Apollo och Solresor

Cypern – lockar med Europas renaste vatten

Du når Europas renaste vatten och Cypern på fyra timmar och 20 minuter. På de populära orterna Larnaka, Ayia Napa och Fig Tree Bay njuter du av härliga stränder. Här hittar du influenser från Europa, Afrika och Mellanöstern. Cypern har 300 soldagar och milt väder året om, men är skönast att besöka under sommarhalvåret.
Res hit med: Ving, Fritidsresor, Apollo och Solresor

I Reseguidens jämförelsetjänst hittar du prisvärd charter.


Charter med flygresa under 6 timmar

Kroatien

21°
Klimat i september
26°
Badtemp i september