Reseguidenskolan – del fem

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Bild: Reseguiden.se
Genom att utbyta idéer och erfarenheter med andra medlemmar kan du lära dig mycket inför framtida semestrar redan innan avresa.

Planerar du din nästa resa och är fundersam på vad man kan se och göra på resmålet, hur tar man sig runt eller var man äter den godaste maten? Alla dessa frågor och lite till kan du hitta svar på i diskussionsforumet. Om du inte hittar en befintlig diskussion som passar kan du lätt starta en egen tråd.

Diskutera mera

Håll bara muspekaren över forumsfliken och välj “Diskutera” för att se pågående diskussioner. Nu kan du välja att sortera på land, grupp (ämne) eller att se aktiva eller nya diskussioner. Du kan också välja att se de diskussioner som senast fick ett svar.

Kanske kan du också hjälpa någon annan genom att svara i deras diskussioner. Att dela kunskaper och erfarenheter är givande och kul eftersom alla varit på olika platser.

Ny funktion – tumme upp och ned

Som ni kanske har sett testkör vi en ny funktion där ni medlemmar kan filtrera och rösta på era favoritinlägg.
På diskussionssidan ser du en liten grå tumme i högra hörnet och texten Filtrering: På/Av. Här kan du välja att se alla eller bara de inlägg som rankats högst av andra medlemmar. Det som räknas här är antalet tummar upp eller ned på ursprungsinlägget, alltså längst upp i tråden.

Ge tummen upp – så gör du

Scenario: Du ska resa till Kambodja för första gången och är fundersam på om det finns bra tillgång till uttagsautomater. Du surfar runt bland diskussionerna och hittar bra trådar där du får mycket hjälp. För att vägleda andra medlemmar med frågor om kontantuttag i Kambodja sätter du en “Tumme upp” på ursprungsinlägget. Om du fick särskild hjälp av enskilda svar i tråden kan du även tumma upp dessa.

Känner du däremot att tråden inte hade en hög relevans eller var oseriös kan du istället välja att ge den en tumme ned. Tanken är att funktionen ska vägleda medlemmar som är på väg ut i världen och behöver hitta pålitliga svar, snabbt i forumet.

Välj och vraka bland diskussioner eller starta din egen.