Reseguidenskolan – del sex

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Bild: Reseguiden.se
Bild: Reseguiden.se
Har du varit på ett jättebra ställe på semestern eller var det snarare en riktig flopp? Med Reseguidens betygsystem kan du sätta betyg på länder och städer du besökt, med utgångspunkt i olika kategorier.

Vad tyckte du om maten på Kreta eller kulturutbudet i Paris? Nu kan du betygsätta dina resmål och dela med dig till andra.

Så betygsätter du


1. På din profilsida väljer du “Lägg till” och klicka “Nytt betyg”.

2. Välj land och ort/plats.

3. Välj kategori som barnvänligt, vackert, sol &bad eller mat & dryck. Du kan även skapa en egen kategori. Glöm inte att motivera med en kommentar till betyget. Varför tyckte du just så?

4. I slutet av sidan kan du även skriva en allmän kommentar
Sedan kan du också skriva en allmän kommentar om platsen som verkligen förgyller.

5. Du kan när som helst gå tillbaka och redigera, lägga till kategorier eller radera genom att klicka “Redigera”.

Tips! Var inte rädd för att både kritisera och beröma ett resmål och glöm inte att motivera dina betyg. Tänk att betyget ska kunna vara en hjälp för andra som vill besöka landet eller staden.

Låt andra medlemmars betyg hjälpa dig


Under fliken forum kan du klicka på “Betyg” och det du automatiskt ser är det senast betygsatta.

Du kan nu välja att sortera på land eller kategori. Om du väljer en kategori, exempelvis Mat/dryck får du upp en lista rangordnade från de högsta betygen till de lägsta. Siffrorna du kan se i parantes är antalet betygsättningar.

Om du sen klickar på respektive land i listan får du upp vilka specifika orter eller platser som betygsatts och av vem. På så sätt kan du fråga medlemmen själv om det är något mer du undrar. Om betygsättaren har lagt kommentarer kan man även se dessa genom att hålla muspekaren över.

För att du ska kunna betygsätta dina bästa och värsta resmål måste du ha en profil. Om du inte redan har det kan du klicka här och fylla i din e-post under “Inte medlem ännu”.

Kolla in medlemsbetyg och betygsätt dina egna bästa och värsta.