Reseguiden.se - vi vill hjälpa dig till en bättre resa

Roy
Medlem sedan 2004, besökt 68 länder

Foto: Roy Ismael
Bild: Göteborgs-Posten, Lena Strömberg och Ewa Rung
Bild: VG Nett
Att få valuta för pengarna vill vi väl alla, speciellt när det gäller större belopp som vid bokning av en resa. Vi på Reseguiden brinner för att kunna hjälpa dig att hitta rätt resa till bästa pris. Dessutom vill vi att du skall få några värdefulla tips på vägen för att göra reseupplevelsen ännu bättre.

Vilken nytta har jag av Reseguiden.se?

Vi vill att du på vår sajt skall få hjälp med att välja resmål och att hitta bästa pris för den resa eller det boende du väljer, vare sig det gäller ett par lyxiga hotellnätter i New York, en flygbiljett till Sydney eller en charterresa med familjen till Teneriffa. Vi samlar in så uppdaterad information som möjligt för att du skall kunna få en överblick över utbudet och hitta rätt pris. Du hittar resor och hotell från ledande företag som Solresor, Hotels.com, SAS, Booking, Sembo, Ryanair, Travellink, MrJet, Ving, Fritidsresor och Apollo på ett ställe och kan jämföra utbud och priser i en enda sökning. Dessutom har vi resor från en mängd specialister inom safari-, äventyrs- och andra upplevelserika temaresor.

Jämförelsetjänster

Att hitta lägsta pris är ganska enkelt idag, förutsatt att du vet vart du vill åka och hur. Eller om du inte riktigt bryr dig om vart du reser, bara det är billigt. Med hjälp av våra jämförelsetjänster för "Flyg“, ”Hotell“, ”Charter“, ”Sista minuten“ och ”Hyrbil" kan du snabbt ta fram de bästa priserna från ledande rese- och flygföretag. Du kan filtrera fram de bästa alternativen för att sedan länkas över till respektive företags hemsida för mer information och bokning. Vi strävar efter att ge dig så korrekt och uppdaterad prisinformation som möjligt och att göra tjänsterna allt enklare att använda.

Bäst i test 2012

Eftersom vi alla på Reseguiden älskar resandet blir vi mycket glada och stolta när vi får bekräftelse på att vi har kunnat hjälpa andra att hitta en bra och prisvärd resa. Vi suger med glädje i oss positiva omdömen och lider när man inte är nöjd. Nyligen synades vår jämförelsetjänst för flygresor i ett stort konsumenttest i Göteborgs-Posten, där man testade ett stort antal flygsajter. Vi är mycket stolta att säga att vi i tre av tre tester visade det lägsta priset för flygresan. “Reseguiden prickade in de lägsta priserna”, noterar konsumentredaktören i artikeln,.“Sajten är dessutom lättanvänd samt överskådlig” skriver man vidare. It-tidskriften PC för Alla utsåg dessutom samma tjänst till “Bra val” i ett test tidigare i år och norska dagstidningen Verdens Gang utsåg Reseguidens jämförelsetjänst för hotell till bäst i test. Det gör oss stolta och driver oss att göra ännu bättre.

Reseforum

Vår övertygelse är att de bästa råden och tipsen du kan få är från andra resenärer. Vi menar att det inte finns bättre information än den du ärligt får från någon som nyligen varit på resmålet. Därför skapade vi ett reseforum där man kan hjälpa varandra och som medlem kan man inspirera andra besökare med bilder och resebloggar. Vi imponeras av hjälpsamheten och informationsrikedomen som flödar i diskussionerna, våra medlemmar är verkligen värda sin vikt i guld. Vill du också bli forummedlem, ställa dina frågor och ge andra resenärer dina bästa tips, klicka här:
- Bli medlem

Reseguider

Eftersom vi tror på resenären som den bäste rådgivaren och informatören, publicerar vi dessutom varje månad ett antal resmålsguider där Reseguidens medlemmar berättar om sin favoritdestination, ger praktiska tips och visar sina bästa bilder. Du kanska också vill vara med och bidra till denna växande kunskapsbank och paradis av inspiration? Du hittar reseguiderna här!

Vi hoppas att vi och forummedlemmarna kan hjälpa dig att få en ännu bättre reseupplevelse!

“Travel is more than the seeing of sights; it is a change that goes on, deep and permanent, in the ideas of living.” – Miriam Beard