Reseguiden är vinnare av Barnens Turistpris 2009

Maria
Medlem sedan 2007

Bild: Maria Egeland
Priset delades ut för fjärde året i rad och det är besökarna på Barnens Turistguide som har röstat fram vinnarna.

– Med det här priset vill vi premiera aktörer i resebranschen som driver ett fokus för barnfamiljer eller har ett inspirerande familjeperspektiv, säger Johnny Åberg, intiativtagare till den familjedrivna sajten barnensturistguide.se.

– Som småbarnsförälder kan det vara svårt att hitta reseinspiration som handlar om mer än shopping, museer och sevärdigheter för vuxna. I dag sitter ofta barnen med när familjens resa ska planeras och vi hittade att det fanns ett behov av att driva frågan i barnens intresse, fortsätter han.

Över 50 000 besökare röstade fram sina favoriter

Över 50 000 besökare på sajten barnensturistguide.se röstade fram sina resefavoriter och i kategorin “bästa webbportal” tog Reseguiden.se hem segern.
– Vi försöker göra en sajt där alla kan hitta inspiration och reslust, därför är det roligt att barnfamiljerna trivs hos oss, säger Rikard Andreasson, chefredaktör på Reseguiden.se.Så här lät några av motiveringarna till varför Reseguiden är bäst på nätet:

“Lätt att hitta på reseguiden.se.”

“Stort utbud av resor, hotell och annat.”

“Billiga resor, erbjudanden och dessutom tips från andra resenärer.”

“Reseguiden.se har allt - helt enkelt.”

“Heltäckande, allt man behöver för resan samlat på ett ställe och presenterat på ett inspirerande och lättillgängligt sätt.”

“Ett mycket bra sätt att kunna involvera även barnen i semestern, lättläst webbportal med snygg och genomtänkt design och man hittar dessutom alltid något intressant här.”