Resdagboken lägger ner. Är du också drabbad?

Rikarda
Medlem sedan 2007, besökt 24 länder

Bild: Thinkstock
I veckan blev det känt att sajten Resdagboken läggs ner. Nu får du som medlem på Resdagboken möjlighet att flytta dina semesterminnen till Reseguiden.se och fortsätta dela dina resor med andra.

Precis som på Resdagboken har du på Reseguiden möjlighet att blogga, ladda upp bilder och diskutera resor. Drömmer du om att bli reseskribent har du även möjlighet att skriva inspirerande reseguider och få ett bidrag till kommande resor. Här hjälper vi dig att komma igång på Reseguiden.

Så här gör du


1. Så blir du medlem
För att kunna ta del av våra forumstjänster kan du logga in med hjälp Facebook eller enkelt skapa ett gratiskonto på Reseguiden. Efter att fyllt i ett enkelt formulär får du tillgång till våra forumstjänster.

2. Dina bilder i gott sällskap med nästan en halv miljon andra
På Reseguiden finns nästan en halv miljon resebilder. Här kan du smidigt filtrera på bland annat land och popularitet. I vårt bildverktyg laddar du enkelt upp en eller flera bilder, som sedan syns på din profilsida. Genom att märka bilderna med plats blir de sökbara för andra resenärer.

3. Har du gjort en grym resa – skriv en guide
Våra medlemmar guidar dig med sina bästa tips till hela världen. Vem som helst kan skriva en reseguide och ha möjlighet att bli publicerad och läst av Reseguidens över en miljon besökare i månaden. Varje månad utlyser vi en guidetävling där du har chans att få bidrag till din reskassa.
Vi har samlat allt om hur du skriver en egen reseguide i "Har du gjort en grym resa?".

4. Skriv en dagbok och dela dina upplevelser
En annan populär funktion i vårt forum är Resealbum. Här kan du med text och bild beskriva din resa, dag för dag. Har du gamla dagböcker på resdagboken.se som du vill flytta med till Reseguiden? Nu kan du importera dagboksfilen från resdagboken och automatiskt återskapa den som resealbum. Läs mer här: Så flyttar du din dagbok från Resdagboken.se till Reseguiden.se

5. Ställ en fråga – få många svar
I vårt diskussionsforum pågår det ständigt diskussioner om resmål, resplaner och trender. Har du en fråga om en destination får du snabbt svar och ofta många andra matnyttiga tips.

Vi hjälper dig att hitta din nästa resa

Den största fördelen med Reseguiden är kanske ändå att det är lätt att hitta din nästa resa här. Med våra söktjänster jämför vi resor och priser från över 600 olika sajter. Vi jämför priserna och utbudet från alla stora resebyråer på nätet, här hittar du alla resor från de stora charterbolagen och alla Sveriges sista minuten-resor. Ska du boka hotell har vi 370 000 hotell i vårt sök. Dessutom kan du enkelt hitta billigt flyg och bra priser på hyrbil hos oss. Som medlem får du varje vecka nyhetsbrev där vi sammanställer de bästa priserna, de hetaste destinationerna och de smartaste tipsen.