Resa som funktionshindrad

Veronicah
Medlem sedan 2009, besökt 20 länder

Foto: Thinkstock
Foto: Ving
Foto: Ving
Foto: Ving
Foto: Ving
Foto: Ving
Flera miljoner människor runt om i världen drömmer om att resa, har tiden och pengarna till att göra det, men är tvungna att stanna hemma på grund av ej handikappsanpassade resmål. Här är hotellen som passar dig som reser med rullstol.

Precis som alla andra gäster har också funktionshindrade olika krav och behov, och vi på Reseguiden kan därför inte garantera att hotellen här nedan passar för alla. Det är viktigt att du tar kontakt med researrangören så tidigt som möjligt när du beställer så att de kan hitta ett bra alternativ som passar dig.

Här nedan hittar du hotell som har individuellt anpassade lägenheter.

Sea Club – Alcudia, Mallorca

Sea Club är ett barnvänligt hotell med behagligt avstånd till stranden. Hotellet har ljusa 2-rumslägenheter med vardagsrum och sovrum, terass och handikappsanpassad dusch. Lägenhetsbyggnaden ligger i ett frodigt grönområde med pinje-, jacaranda- och olivträd. Området är omgivet av olika pooler och en poolbar som serverar enklare rätter.
- Läs mer om hotellet >>

Sunwing Sandy Bay Beach, Cypern

Sunwing Sandy Bay Beach är det mest populära familjehotellet på soksäkra Cypern. Hotellet ligger mellan två fina sandstränder och har ett helt fantastiskt poolområde med sex olika pooler. De låga byggnaderna på hotellområdet ger dig en härlig känsla av att bo i en lugn, grekisk by. Lägenhetstypen “Small Family” passar bra för dig med nedsatt rörlighet.
- Läs mer om hotellet >>

Sunwing Side West Beach – Side, Turkiet

Sunwing Side West Beach ligger vid en av Turkiets härligaste sandstränder. Alla lägenheter på hotellet är ljusa och luftiga och ligger runt hotellets fina poolområde med gratis solstolar, parasoller och handdukar. Från poolområdet är det kort väg till alla faciliteter.
- Läs mer om hotellet >>

Mirador del Atlantico – Amadores, Gran Canaria

Mirador del Atlantico är ett familjevänligt och trevligt lägenhetshotell i flera byggnader med fantastisk utsikt över Amadoresdalen och havet. Hotellet har 2-rumslägenheter för funktionshindrade som ligger i byggnaden närmast receptionen. Alla lägenheter har balkong med eller utan havsutsikt.
- Läs mer om hotellet >>

Mar Ola Portosin – Playa de las Américas, Teneriffa

Mar Ola Portosin är ett snyggt och trevligt lägenhetshotell med kort avstånd till Playa de las Américas. Hotellet har ljusa och rymliga lägenheter med balkong. Rörelsehindrade kan välja mellan 1- eller 3-rumslägenheter med terass ut mot poolområdet. Den största poolen är uppvärmd från november till april och i poolbaren kan du köpa enklare rätter.
- Läs mer om hotellet >>

Vings villkor för dig med funktionshinder >>


VIKTIG!

Hotellen nämna i denna artikeln är anpasssade och godkända efter lokala normer och kan därför avvika från kraven satta av Svenska Handikappförbundet. Vi avråder personer med särskilda behov att boka resor med ospecificerade hotell.

Om Mallorca Spanien

Mallorca är ön som erbjuder allt från fartfyllda badorter, barnvänliga stränder och charmiga byar till shopping i världsklass. Huvudstaden Palma är många svenskars favoritstad för weekendresor. Med 300 soldagar går det att resa hit året runt.
Natur
Barnvänligt
Lyx
Sandstrand
Shopping
Sol & bad
23°
Klimat i oktober
21°
Badtemp i oktober
3,5tim
Flygtid från Stockholm