Resa med barn till Dubai

Veronicah
Medlem sedan 2009, besökt 20 länder

Foto: Thinkstock
Foto: Ving
Dubai är väl lämpad för barnfamiljer. Det är fint och rent och ska vara en av de tryggaste resmålen i världen. Här tipsar vi om aktiviteter och barnvänliga hotell.

Det är nästan omöjligt att bli uttråkad i Dubai. Alla de större köpcentrumen har många aktiviteter för barn, det finns åtskilliga lekplatser, och alla restauranger har egen barnmeny. De flesta hotellen har egna barnrum eller gemensamma barnvänliga utrymmen med spel och leksaker. Stränderna i Dubai är riktigt bra och rena paradiset för barn.

Aktiviteter för hela familjen

Dubai är ett mecka för den shoppinggalne, men också ett stort lekland för hela familjen. En av de största vattenparkerna är Wild Wadi Waterpark, och är på 12 hektar. Parken har vattenrutschkanor och vattenaktiviteter i alla former och storlekar. Det är ett badparadis för barn i alla åldrar.

Vill du bort från sol och värme några timmar kan du lägga ett besök på Ski Dubai, en inomhusskidanläggning med riktig snö och fem backar. Här hittar du även snowboardpark med diverse hopp och quarter pipe. I slutet av backen kan barnen rulla och leka i snön. I skidkortet ingår både skidkläder och utrustning.

En organiserad ökensafari rekommenderas av de flesta som varit med om detta. Körningen i öknen med fyrhjuling är bara i sig en kul upplevelse. Utanför bilen kan du få dig en adrenalinkick på sand board, rida kamel, njuta av utsökt mat under stjärnhimlen eller underhållas av folkmusik och magdans.

Avslappnande familjepicknick

Om det inte är för varmt kan en picknick i en av Dubais många parker vara en trevlig aktivitet. En av de största parkerna, Safa-parken har barnvänliga aktiviteter, lekplatser, insjöar med cykel- och båtuthyrning och grillplats. Andra picknickvänliga parker i Dubai är Jumeirah Beach Park, Mushrif Park, Zabeel Park, Dubai Creek Park och Al Mamzar Park.

Andra spännande attraktioner för barnen är Dubai Dolphinarium som bjuder på en fantastisk show med delfiner och sälar, Dubai Fountain - en spektakulär vattenfontän utanför Dubai Mall, eller Candylicious - en av världens största godisbutiker.

Barnvänlig övernattning

Dubai har ett stort utbud av barnvänliga hotell med möjligheter för lek och kul, samt aktiviteter för barnen. Här är några bra hotell som passar för hela familjen:

Atlantis The Palm, Jumeira
Detta är ett lyxigt hotell på den konstgjorda ön Palm Jumeirah, med det lilla extra. På hotellområdet ligger Dolphin Bay - en stor lagun med delfiner, Aquaventure - en stor vattenpark, The Lost Chambers - ett gigantiskt akvarium. Hotellet har även egen barnklubb för barn mellan 3 och 12 år.
Läs mer om hotellet.

Palm Tree Court & Spa, lite utanför Dubai
Exklusivt strandhotell med omfattande urval av aktiviteter för både stora och små. Här finns det lekplats med barnklubb, gratis utlåning av cyklar, samt aktiviteter som minigolf, ridning, olika bollsporter och mycket mer.
Läs mer om hotellet.

Hilton Dubai Jumeirah Resort, Jumeira
Detta 5-stjärniga hotellet ligger mitt på Jumeirah Beach. Hotellet har ett mysigt lekrum och en liten lekplats med egen hoppborg. Här kan du välja att bo i fina familjesuiter som ligger i hotellets översta våningar.
Läs mer om hotellet.

Jebel Ali Beach Hotel, lite utanför Dubai
Ett familjevänligt hotell som ligger på en 800 meter lång, privat palmstrand med frodiga trädgårdar, tre härliga pooler och 15 olika restauranger och barer. Hotellet har ett brett utbud av fritidsaktiviteter i fantastiska omgivningar.
Läs mer om hotellet.

Ta dig hit och runt

Den bästa tiden att resa hit är från november till mars/april, då temperaturen är som mest behaglig. Åk hit med charterrarrangörerna Airtours, Apollo, Fritidsresor, Solresor och Ving. Direktflyg från Stockholm tar mellan sex och sju timmar.

Beställ en “Pink Taxi” när du reser med små barn. Alla bilar är utrustade med barnstol. Dessa taxibilar är lätta att hitta eftersom både bilen och chauffören är klädd i rosa. Hyr gärna en rosa taxi en halv eller hel dag om du vill ta med familjen på sightseeing. Trafiken i Dubai är ganska häktisk och det kan vara svårt att gå även korta sträckor.


Flyg till DubaiLyxig charter till Dubai

Fler charterresor til Dubai >>

Om Dubai Förenade Arabemiraten

Dubai är ett av sju emirat i Förenade Arabemiraten vid Persiska viken. Här finns lyxhotell, världens högsta byggnad och enorma gallerior för shopping i världsklass. Det här unga och rika resmålet lockar även med långa och soliga stränder.
Golf
Arkitektur
Lyx
Nattliv
Sandstrand
Shopping
Sol & bad
38°
Klimat i september
33°
Badtemp i september