Res själv med barn

Lina
Medlem sedan 2012, besökt 38 länder

Foto: Thinkstock
Vi har märkt att allt fler resenärer vill ha tips på resmål och hotell som passar bra när man som ensam vuxen reser tillsammans med ett eller flera barn. Här lyfter vi fram några av resorna som är anpassade efter just det här behovet.

Oavsett vilken resesajt man besöker är priserna nästan alltid baserade på att man antingen är två vuxna som reser tillsammans utan barn, eller två vuxna och två barn. Om man nu av olika anledningar inte kan eller vill resa tillsammans med en annan vuxen, utan vill resa ensam med sitt eller sina barn kan det ibland vara svårare att hitta rätt. Här är resorna som passar alldeles utmärkt för den här typen av resesällskap.

Apollo

Apollo har också uppmärksammat det här behovet och har därför samlat alla sina resor där en vuxen reser själv med barn på ett och samma ställe. Klicka här för att ta del av dessa. Under vissa avreseperioder betalar barnet endast halva priset i ordinarie bädd. På det här viset blir priset oslagbart för singelföräldern! Några av dessa hotell med specialpriser är Playitas Hotel på Fuerteventura som passar den som gillar en aktiv semester och till exempel Paradis Palace i Tunisien där du får en skön och avkopplande semester.

Fritidsresor

Fritidsresor rekommenderar tre hotell där den här sortens resesällskap kommer trivas som fisken i vattnet. På Cypern ligger Blue Village Callisto som är ett härligt hotell där barnen lätt kan hitta lekkamrater och mamma eller pappa kan träffa nya vänner, eller bara njuta av solen medan busfröna leker med Bamse och hans vänner. På populära Mallorca ligger Paraiso de Alcudia som är ett populärt Blue Star-hotell med roliga aktiviteter för både stora och små. Tredje tipset ligger på grekiska ön Samos. Här finner du Blue Village Doryssa Seaside Resort som är ett nytt och fräscht hotell som passar alla som reser med barn.

Ving

Även Ving välkomnar självklart vuxna som reser ensamma med barn. De har flera hotell som passar in, hitta din favorit under följande kategorier – Sunwing Family Resorts, Family Garden, Family Comfort och Family Top Selection. På många av de här hotellen äter barn under 12 år gratis, något som självklart gör resan billigare. De flesta erbjuder även barnklubbar, fantastiska strandlägen och ibland även besök av Lollo & Bernie. Önskar du som vuxen lite avkoppling och lyx erbjuder de flesta hotell både gym och spa. För en översikt över alla hotell som passar den lilla familjen, klicka här.

Klicka här för att hitta din resa i vårt chartersök >>


Härliga erbjudanden för dig som reser med barn