Prova Tallinn mellan två båtar

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Foto: kicks, medlem sedan 2006
Foto: visial, medlem sedan 2007
Ta båten till Estland och upplev det bästa av Tallinn på en dag. Det är både billigt och lätt att ta sig dit och färjorna från Sverige avgår dagligen. Mellan avgångarna har du sex timmar i Tallinn. Det kanske låter stressigt, men faktum är att både affärer och sevärdheter ligger på gångavstånd från hamnen.

Båten avgår från Stockholm på kvällen och du äter gott och roar dig ombord. Efter en god natts sömn och en stärkande frukost anländer du till Tallinn. Nu har du dagen på dig att se det bästa av staden innan båten vänder hemåt.

Tre sevärdheter du inte får missa


Domberget
Se Tallinn från ovan vid den bästa utsiktsplatsen i staden.

Rådhustorget
Beskåda norra Europas bäst bevarade medeltida rådhus. Här hittar du också Tallinns stadsteater och den pampiga Sankt Olaikyrkan.

Stadsmuren
Stora delar av den en gång fyra kilometer långa stadsmuren finns fortfarande kvar.

Om du vill vara säker på att inte missa någonting kan du hänga på en guidad rundtur i gamla staden. Då kan du vara säker på att inte missa någonting.

Ät och drick

I det restaurangtäta Gamla stan finns något för alla plånböcker. Det är betydligt billigare än i Sverige, så varför inte unna dig lite extra.

Stereo: Cool rymdskeppsinspirerad bar och restaurang. Serverar okej mat och goda drinkar från lunch till morgon. Ligger på Harju 6.

Hell Hunt: På Pikk 39 hittar du Estlands första pub. Skön östeuropeisk känsla med eget bryggeri, bra utländskt kvalitetsöl och god pubmat.

Beer House: Österrikisk gemyt i Estland. Ett stenkast från Rådhustorget

Käka ryskt och estniskt: Det finns flera bra ryska restauranger, Klafira (Vene 4) och Troika (Raekoja plats 15) är de mest populära. Eesti Maja (Lauteri 1) anses vara bäst på estniskt.

Shoppa loss

Det låga prisläget gör Tallinn till ett shoppingmecka. Missa inte Viru Center med välkända butiker som Zara, Mango, Esprit och Diesel. Här återfinner du också märkeskläder av Hugo Boss och andra kända designers.

Att köpa med hem: Det finns otaliga butiker med ylleprodukter. Satsa på ett par stickade vantar eller en mössa med estniskt mönster inför vintern.

Valuta: 1kroon= 0,63 svenska kronor
Big Mac Index: 30 kroon= 19,50 svenska kronor

Båtar till Tallinn avgår dagligen från Stockholm med Tallink Silja.
Pris från 309 kronor per person med del i hytt.

Kika in på Tallinns resmålssida.


Sponsrade erbjudanden:

{{rg_offer_plus_summary country_id_dest=“125” always=“1” compact=“1”}}


Mer Tallinn:
Shopping i Viru Center
Tallinns officiella turistsajt
City Paper - håll koll på vad som händer

Estland Baltikum