Prisvärd lyx på Medelhavskryss

Maria
Medlem sedan 2007

Bild: Norwegian Cruise Lines
Foto: gullsing, medlem sedan 2006
Planerar du att semestra vid Medelhavet i sommar? Glöm inte kryssning som ett bekvämt och prisvärt alternativ till charterresan.

En kryssningsresa i Medelhavet har många fördelar jämfört med en vanlig semester.

Bekvämlighet och variation

Förklaringen till att allt fler svenskar väljer att kryssa är framför allt bekvämlighet och variation. Ett kryssningsfartyg är som ett flytande hotell, när du checkat in i din hytt är det bara att luta dig tillbaka och vänta på den ena upplevelsen efter den andra. Du vaknar upp till nya platser nästan varje dag, och när det är dags att kliva iland ligger fartyget oftast mitt i sentrum så du slipper krångla med transport.

Oslagbara kombinationer

Kombinera flera länder, städer och platser än du någonsin skulle hunnit på egen hand. Vad sägs om både Spanien, Italien, Grekland, Egypten och Malta på en och samma resa? Du hinner aldrig tröttna och kan kombinera sol och bad, shopping, storstad, kultur, natur och historia. När någon annan tar hand om logistiken är det bara att sola på däck, slappa och njuta av alla upplevelser.

Bättre koll på kostnaderna

En kryssningsresa ger dig bättre möjligheter att hålla koll på totalkostnaderna. Det mesta är inkluderat och du vet därför redan innan avresa vad slutnotan hamnar på. Dessutom blir kryssning ofta prisvärt om du börjar jämföra med att transportera dig på egen hand och betala för boende med samma standard.

Vad kostar det?

Svaret varierar. Priserna kan skilja sig en hel del beroende på hur lång kryssningen är, vilken hyttstandard du väljer och tillval som till exempel utflyktspaket. Nästan utan undantag inkluderar priset på en kryssningsresa boende i vald hyttkategori, alla måltider ombord, underhållning och hamnavgifter. Ofta ingår även måltidsdryck och vissa utflykter. Kolla noggrant vad som ingår i din kryssningsresa vad gäller flyg, transfer, och eventuella övernattningar i samband med ut- och hemresa. Tänk på att om dricks inte ingår i priset får du räkna med ungefär 6-10 Euro/Dollar per person per dag.

Psst!
Flera av de stora charterbolagen har även kryssningar i sitt sortiment. Det finns både flerdagars- och veckokryssningar samt kombinationsresor där du kombinerar en vanlig charterresa med en kortare kryssning.


Nyfiken på kryssning?
Kasta dig in i en diskussion eller starta en egen.


Här är några rederier som erbjuder Medelhavskryssningar.MSC CruisesRoyal Caribbean CruisesNorwegian Cruise LineCelebrity CruisesOrient LinesSeaDream Yacht ClubCarnival Cruise LinesWindstar Cruise LineHolland America LineSeabourn Cruise LineCosta CruisesCunard Cruise LineFred Olsen Cruise LineP & O CruisesPrinsess CruisesPullmantur CruisesSea Cloud CruisesSilverseaStar ClipperKolla in alla kryssningserbjudanden på Reseguiden.