Priskriget till solen – tjäna tusenlappar

Louisewinberg
Medlem sedan 2010, besökt 32 länder

Trots högsäsongen på solresor så går det att få en riktigt billig charter i sommar. Anledningen är att bolagen satt in fler resor i år. Boka nu och tjäna tusenlappar.

I vanliga fall så är det dyrt med resor till solen under sommaren. Men i år har charterbolagen satt in fler resor än i fjol. Solresor har ökat antalet sommarresor med 30 procent. Apollo har ökat med 20 procent och Ving med 10 procent. Fritidsresor har 5 procent fler resor än 2010.

Nu finns det många osålda resor, vilket leder till priskrig mellan bolagen. En anledning är det soliga vädret. Det säljs nämligen fler resor när det regnar, vilket drar upp priserna.

Enligt Roy Ismael, resexpert på Reseguiden.se, är det bäst rabatt på all-inclusiveresor. Framför är det billigt till sommarens hetaste pärla – Turkiet.
– Men det är även billigt till Grekland, södra Italien, Kroatien och Cypern, säger han.

Det går att få en vecka i solen med boende för under 2000 kronor, vilket normalt sett är svårt när det närmar sig semestrar och sommarlov. Roy Ismael rekommenderar att boka nu, även om man vill resa i augusti.
– Om det fina vädret fortsätter så kommer priskriget att vara i alla fall juni ut. Troligtvis börjar det plana ut i juli månad, säger han.

Charter till Turkiet

Charter till Grekland

Charter till Kroatien

Charter till Cypern