Priserna rasar i Karibien

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Foto: worldofmarie, medlem sedan 2007
Vill du resa när det är färre besökare och lägre priser på flyg, boende och aktiviteter? Våga bryta dig loss från turistströmmen och spara tusenlappar.

Ett välkänt knep bland prispressare är att planera in resan när det är lågäsong. Många åker till Karibien på vintern och våren, men om du istället åker under sommaren och hösten kan du uppleva ett Karibien med färre turister och billigare priser.

Priserna rasar i lågsäsong

Under sommaren och hösten rasar priserna på både flyg, boende och kryssningar i Karibien. För smekmånadspar och födelsedagsfirare kan det vara kul att veta att det ofta är lättare att bli uppgraderade och få njuta av lite extra lyx i lågsäsong, när det är färre turister. Detta gäller både flyg och hotell. Dessutom är många aktiviteter och utflykter på plats billigare när det är lågsäsong.

Behagligt klimat året om

Temperaturerna i Karibien håller sig oftast mellan 20 och 32 grader och skillnaderna mellan vinter och sommar är minimal. Även vattentemperaturen håller sig runt 26-28 grader året om.

Under sommar och höst kan Karibien ibland drabbas av tropiska stormar, men risken för detta är mindre i södra Karibien. Öar som bland annat Aruba, Curacao, Barbados, Grenada och Trinidad och Tobago ligger nedanför det så kallade orkanbältet och anses vara säkra när det kommer till stormar. Det kan här komma in lite regnmoln då och då, men om det skulle komma en skur är de ofta korta och intensiva och följs av solsken.

Kryssning – för dig som vill se mer

Om du inte vill nöja dig med att besöka ett ställe kan du istället boka in dig på ett kryssningsfartyg. Då får du ser mer samtidigt som du kan ha en bekväm semester ombord, med många olika stopp och blandade aktiviteter.

Spana in spännande reseförslag till Karibien.

Kolla in kryssningar i Karibien.

Hitta ditt hotell i Karibien


Hitta ditt flyg

Karibien

I väntan på turister
3 / 31
Sitter o spanar lite
7 / 31
Hästparkering
13 / 31
Centrala Havanna - Plaza de la Cathedral
15 / 31
Vy från enda restaurangen
16 / 31
Cayo Blanco, den vita ön.
17 / 31
Havannas coco loco taxi
19 / 31
a Pink ride of Havana
20 / 31
Utsikt över Viñalesdalen.
22 / 31
Stranden i Varadero
23 / 31
Skönt med skugga
25 / 31
Taget från bilen
30 / 31