Planera resan efter skolloven – lediga dagar 2015

Teresen
Medlem sedan 2013, besökt 8 länder

Foto: Thinkstock
Det finns många skollov och röda dagar att planera in resor på. Dessa dagar gäller för 2015.

Många barnfamiljer längtar efter skön avkoppling utomlands, men eftersom barnen inte får vara borta från skolan mer än ett visst antal dagar så kan det bli lite pusslande. Det är vanligt att lägga semestern under skolloven, men det är många som tänker samma sak så det gäller att vara ute i god tid. Här har vi sammanställt skolloven och årets alla röda dagar för år 2015.

Sportlov 2015 – vecka 7, 8, 9, 10 och 11

Sportlovet ligger lite olika veckor beroende på var i landet du bor. Göteborg har ledigt vecka 7, Malmö har ledigt vecka 8 och Stockholm har ledigt vecka 9. I landets norra delar är man ledig vecka 10 eller 11. Det är lika vanligt att resan går till skidbacken som till solen.

Påsklov 2015 – vecka 14 och 15

Påklovet är vecka 15 i nästan hela landet, vilket är veckan efter påsken. Vissa kommuner i södra Sverige har dock ledigt vecka 14. Nu går säsongens sista resor till skidbacken, vårens första solresor har startat och de som inte vill lägga alla dagar utomlands åker på weekendresa.

Sommarlov 2015 – juni till augusti

Sommaren är populäraste perioden att resa, oavsett hur vädret är hemma. Vanligast är att lovet börjar andra fredagen i juni och slutar tredje måndagen i augusti. Charterresorna och sista minuten-resorna går ofta till sköna charterresmål och kryssningar kring Medelhavet.

Höstlov 2015 – vecka 44

Höstlovet infaller vecka 44, oavsett vilken del av landet du bor i. Solresorna går ofta till resmål som ligger lite längre bort, eller till Kanarieöarna. De skidorter som har tidigast skidsäsong har precis börjat öppna upp för aktiva dagar i backen och skön after ski på kvällen. Värmen finns fortfarande kvar i många länder i Europa och weekendresmålen besöks flitigt.

Jullov 2015 – 21 december till 6 januari

Jullovet är på de flesta orter i landet från måndag 21 december till onsdag 6 januari 2016. Resorna går till solen lite längre bort eller Kanarieöarna, kryssning i Karibien eller till sköna dagar i skidbacken.

Röda dagar och andra lediga dagar

Torsdag 1 januari: Nyårsdagen
Tisdag 6 januari: Trettondedag jul
Fredag 3 april: Långgfredag
Måndag 6 april: Annandag påsk
Fredag 1 maj: Första maj
Torsdag 14 maj: Kristi Himmelsfärdsdag
Lördag 6 juni: Sveriges nationaldag
Fredag 19 juni: Midsommarafton
Torsdag 24 december: Julafton
Fredag 25 december: Juldagen
Lördag 26 december: Annandag jul
Torsdag 31 december: Nyårsafton

Obs! Det kan förekomma lokala avvikelser.