Planera resan efter skolloven – lediga dagar 2014

Teresen
Medlem sedan 2013, besökt 8 länder

Foto: Thinkstock
Det finns många skollov och röda dagar att planera in resor på. Dessa dagar gäller för 2014.

Det är många barnfamiljer som längtar efter skön avkoppling utomlands. Eftersom barnen inte får vara borta från skolan mer än ett visst antal dagar om året så är det smart att lägga resan under skolloven. Men tänk på att vara ute i god tid eftersom hotellen snabbt blir fullbokade. För dig som inte har barn kanske årets röda dagar är desto viktigare. Pricka in din resa under dessa dagar, för att spara semesterdagar eller pengar. Här får du en bra sammanställning över skolloven och årets alla röda dagar.

Sportlov 2014 – vecka 7, 8, 9

Sportlovet delas upp på flera veckor i landet. I Göteborg är du ledig vecka 7, barnen i Malmö kan aktivera sig vecka 8 och eleverna i Stockholm får sovmorgon om de vill det under vecka 9. Resorna går till både skidbacken och solstolen i skön värme.

Påsklov 2014 – vecka 16

Påsklovet är i vecka 16 i hela landet, med undantag för några kommuner som har vecka 17. För att få ledigt tio dagar i rad räcker det att du tar fyra semesterdagar. Nu går säsongens sista resor till skidbacken, vårens första solresor har startat och de som inte vill lägga alla dagar utomlands åker på weekendresa.

Sommarlov 2014 – juni till augusti

Sommaren är populäraste perioden att resa, oavsett hur vädret är hemma. Vanligast är att lovet börjar andra fredagen i juni och att barnen återvänder till skolbänken tredje måndagen i augusti. Charterresorna och sista minuten-resorna går ofta till sköna charterresmål och kryssningar kring Medelhavet.

Höstlov 2014 – vecka 44

Höstlovet infaller vecka 44, oavsett vilken del av landet du bor i. Solresorna går ofta till resmål som ligger lite längre bort, eller till Kanarieöarna. De skidorter som har tidigast skidsäsong har precis börjat öppna upp för aktiva dagar i backen och skön after ski på kvällen. Värmen finns fortfarande kvar i många länder i Europa och weekendresmålen besöks flitigt.

Jullov 2014 – 22 december till 6 januari

Jullovet är måndag 22 december till tisdag 6 januari. Även i år ligger de röda dagarna kring jul och nyår rätt bra till för löntagarna. Det räcker med fem semesterdagar för att få 16 dagars sammanhängande ledighet, alternativt sex dagar för att få 18 dagars ledighet. Resorna går till både sol lite längre bort eller Kanarieöarna, kryssning i Karibien eller till aktiva dagar i skidbacken.

Röda och andra lediga dagar 2014

Onsdag 1 januari: Nyårsdagen
Måndag 6 januari: Trettondedag jul
Fredag 18 april: Långgfredag
Måndag 21 april: Annandag påsk
Torsdag 1 maj: Första maj
Fredag 30 maj: Kristi Himmelsfärdsdag
Fredag 6 juni: Sveriges nationaldag
Fredag 20 juni: Midsommarafton
Onsdag 24 december: Julafton
Torsdag 25 december: Juldagen
Fredag 26 december: Annandag jul
Onsdag 31 december: Nyårsafton

Obs! Det kan förekomma lokala avvikelser.