Planera beach 2009 redan i dag

Maria
Medlem sedan 2007

Foto: asanilsson, medlem sedan 2006
Foto: jasmine, medlem sedan 2006
Trenden med klassiska resmål och gamla favoriter som kommer tillbaka håller i sig även nästa sommar. Då satsas det stort på både Mallorca och Turkiet.

Beach 2009 kan verka långt bort, men faktum är att om du vill vara säker på att få precis den resan du vill kan det vara en bra idé att boka redan nu.

Storsatsning på Turkiet

Charterarrangörerna spår Turkietboom och satsar stort till nästa sommar. Både Ving, Fritidsresor och Apollo utökar med fler orter och fler hotell.

– I de tidiga bokningarna sticker Turkiet ut som nästa sommars vinnare,
säger Bassam El Mattar, Fritidsresors Sverigechef.

Apollo lanserar skärdgårdskryssning i Turkiets övärld, medan Fritidsresor erbjuder seglingssemester på fyrstjärniga sporthotell med fri tillgång till bland annat segelbåtar, vindsurfingbrädor och kanoter. Detur lanserar comeback för staden som kallats Turkiets S:t Tropez, partystaden Bodrum. Stranden är kanske inte den längsta här, men partylivet är på topp med över 600 diskotek.

Nya orter på Mallorca

Mallorca är en annan klassiker som är på väg tillbaka. Antalet svenska besökare till ön har stigit de senaste åren och efterfrågan hos charterbolagen har ökat. Ving gör därför en storsatsnig på Mallorca nästa sommar och utökar sitt utbud med fem nya resmål; Cala Ratjada, Port de Andraitx, Cala San Vincente, Deia och Banyalbufar.

– Det här är orter för den som vill uppleva en annan sida av ön och kanske vill kombinera solbadandet med vandringar och utflykter med hyrbil, säger Magdalena Öhrn, informationschef på Ving.

Utbudet utökas i Kroatien

Efter ett långt uppehåll började Kroatien åter dyka upp på chartermenyn för några år sedan. Med Europas klaraste vatten och barnvänligast runt Medelhavet blev det snabbt ett populärt charterresmål. Nästa sommar lanserar Apollo två nya orter, Brela och Dvernik. Båda är välkända tuistorter, men nya för svenska resenärer. Vrsar utanför Porec i norra Kroatien är Vings kroatiska sommarnyhet, medan Fritidsresor erbjuder nyheten Opatija med palmkantad strandpromenad och riktiga 1800-talshotell.

Tågcharter, sol och snö

Ving utökar sitt tågcharterprogram med österrikiska Zell am See, ett av alpernas mest älskade semestermål. Här kan du bada, vindsurfa och vattenskida på Zellersjöns klara vatten eller vandra bland de snöklädda topparna.

Sponsrade erbjudanden: