Perth – mer sol och färre turister

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Foto: ellinor, medlem sedan 2007
Foto: ellinor, medlem sedan 2007
Foto: ellinor, medlem sedan 2007
Många missar Perth på rundresan i Australien på grund av de långa avstånden. Men ta dig tiden och upptäck de mindre exploaterade områdena kring Perth. Staden har flest soltimmar i Australien, milslånga stränder och dessutom mindre turister. Du kommer inte att ångra dig.

Huvudorten Perth är verkligen en avlägsen stad, men när du är framme möts du av ett stort utbud och kanske de bästa stränderna i Australien.

Fem måsten i Perth


Rottnest Island
Utanför Fremantle hittar du paradisön Rottnest Island. Ön har ingen biltrafik vilket gör att den lämpar sig utmärkt för cykelutflykter. Stanna till på valfri strand för bad.

Fremantle
Käka Fish n’ Chips i hamnen, besök den stora marknaden eller drick en kaffe på gatan med de många caféerna – The Cappucino Strip. I Fremantle, eller Freo som ortsbefolkningen säger, finns även många roliga småbutiker med alltifrån kläder och skor till Fair Trade- och ekoprodukter.

En dag på stranden
Att hitta bra stränder utanför Perth är ingen konst då hela kusten i princip består av sand. Scarborough Beach och grannen Trigg är populära bland surfare då vågorna är lite vassare. Cottesloe Beach är den lugnare varianten, mer lämpad för barnfamiljer och de som ogillar höga vågor.

Caversham Wildlife Park
Utanför Perth hittar du Caversham Wildlife Park där du kan träffa på spännande australiensiska djur. Djuren går friare i stora inhägnader och det känns mycket trevligare än på ett vanligt zoo. Hit åker man för att kika närmare på bland annat kängurus.

Kings Park
Från parken har du utmärkt utsikt över hela staden och det är värt ett besök både dag- som kvällstid. Ta med picnkick och glöm inte kameran! På kvällen beundrar du stadens ljus och under dagen njuter du av solen och utsikten över Swan River.


Ellinors favoriter

Äta - Våfflor med glass på Gelare i Mt Lawley eller Leederville.
Gå ut - Asien-inspirerade baren Tiger Lil's på 437 Murray St.
Göra - Film på independent-biografen Luna i Leederville.
Bada - I vågorna på Scarborough Beach.

Här hittar du allt om Perth samlat på ett ställe

Sponsrade erbjudanden:

{{rg_offer_plus_summary country_id_dest=“80” always=“1” compact=“1”}}


Flyg till Australien