Påsk i fjällen – årets bästa weekend för skidresor

Rikarda
Medlem sedan 2007, besökt 24 länder

Bild: Ola Matsson, Trysilfjellet
Bild: Henrik Trygg
Foto: ittan, medlem sedan 2008
När sportlovet är över är det många svenskar som ställer undan skidorna. Men i år är det mycket snö i fjällen, så nu är det dags att boka in påsk – årets bästa weekend för skidresor.

Sugen på after ski utomhus, solgrop och mjuka pister? Påsken är den perfekta helgen för dig som gillar att åka skidor och njuta av att vara utomhus. I april är dagarna långa, chansen för sol stora och risken att snoret fryser i näsan får anses som liten.

Inför årets påskledighet är snödjupskartorna på nätet skön läsning – det är fortfarande mycket snö i fjällen. Längst i norr är snötäcket tjockt, men Kung Bore har även varit snäll mot Härjedalen, Dalarna och stora delar av Norge. Så även om våren gjort sina försök i södra delen av Sverige är det inte långt till snön för oss sörlänningar.
Från Sveriges största skidort, Åre, rapporteras det om sol, bra snötäcke och att alla liftar är öppna.

Helig norsk helg

I Norge är påskledigheten i fjällen helig och ska du boka boende över påsk på någon norsk skidort måste du många gånger vara ute i god tid. I Sverige är det lättare att hitta en stuga eller lägenhet, även om många svenskar har insett att april i fjällen kan vara riktigt skönt.

Snödjup på de största skidorterna:

Åre: 96 cm
Sälen: 85 cm
Idre: 95 cm
Vemdalen: 115 cm
Lofsdalen: 75 cm
Ramundberget: 132 cm
Björkliden: 106 cm
Trysil: 153 cm
Hemsedal: 137 cm
Hafjell: 120 cm
Skidresor till och boende i Åre
Skidresor till och boende i Sälen
Skidresor till och boende i Hemsedal
Skidresor till och boende i Trysil
Alla Reseguidens erbjudanden på skidresor