Paradis till lågpris

Maria
Medlem sedan 2007

Bild: Christian Wheatley
Foto: anqiz, medlem sedan 2006
Tropiska resmål på vintern, europeiska storstäder på våren och Medelhavet på sommaren. Låter resmönstret bekant? För den som inte följer den stora turistströmmen finns det tusenlappar att spara under lågsäsong.

Åker du under lågsäsong kan du tjäna en rejäl hacka både på flyg, boende och aktiviteter på plats.

Härligt klimat året om

Klimatet i Västindien är så nära det perfekta man kan komma – temperaturen sjunker sällan under 20 grader och överstiger sällan 32 grader. Skillnaderna mellan vinter och sommar är minimal, och vattentemperaturen håller sig runt 26-28 grader året om.

Priserna rasar

Prismässigt är mitten av april till mitten av december mest intressanta resperioden. Arrangörerna droppar priser på både flyg, boende och kryssningsresor. För svenska sommarbröllopspar kan prislappen på bröllopsresan till Västindien bli en riktigt trevlig historia. Dessutom är det mycket större chans att bli uppgraderad både på flyg och hotell om man åker under lågsäsong.

Säkra områden under lågsäsong

Sommar och höst är lågsäsong i Västindien då det finns risk för tropiska stormar. Generellt sett är risken liten att stället där just du råkar befinna dig ska bli rammat, men det finns ställen där risken verkligen är minimal. Södra Karibien anses vara säkert eftersom området ligger nedanför det så kallade orkanbältet. Till exempel tillhör ABC-öarna (Aruba, Bonaire och Curacao), Barbados, Grenadinerna, Grenada samt Trinidad och Tobago områden som sägs vara nästan helt stormfria.

I dessa områden kan det dra in regnmoln lite då och då under lågsäsongen april till november. Men skulle det komma en skur är de oftast korta och intensiva, och efterföljs av strålande sol igen.

Dock finns det självklart inga absoluta garantier vad gäller väder – men statistiken är onekligen positiv.

Välj ett mobilt resmål

Skulle du ändå vara orolig för regn och tropiska stormar i södra Karibien kan en kryssning vara ett smart alternativ. Många rederier kryssar i Västindien året runt, och skulle vädret bli dåligt kan fartyget helt enkelt sätta kurs mot solen.Hitta flygresan till södra Karibien

[script src=“ type=”text/javascript“ charset=”utf-8“ src=”
http://media.reseguiden.se/cgi-bin/rg/view_data.cgi?event=view&id=27127f822ecd7043c1e434b2bb201d27&site=reseguiden&javascript=1“”]

Flyg till Fort Lauderdale i Florida

[script src=“ type=”text/javascript“ charset=”utf-8“ src=”
http://media.reseguiden.se/cgi-bin/rg/view_data.cgi?event=view&id=5c01a1b4df04461b98e6b48210bcceb6&site=reseguiden&javascript=1“”]