På fyra hjul i Florida

Stine
Medlem sedan 2011, besökt 19 länder

Foto: Thinkstock
Foto: hind, medlem sedan 2009
Foto: lillahappemmpa, medlem sedan 2007
Foto: worldofmarie, medlem sedan 2007
Foto: stine, medlem sedan 2011
Foto: stine, medlem sedan 2011
Foto: niinas, medlem sedan 2010
Efter New York är Florida det mest populära resmålet för oss svenskar i USA. Med bra dollarkurs, spännande upplevelser, sol, stränder och nöjesparker är det inte konstigt att vi vill resa hit i vinter. En bra rundresa med bil i Florida kan börja och sluta i Miami, som har en stor internationell flygplats.

Efter New York är Florida det mest populära resmålet för oss svenskar i USA. Med spännande upplevelser, sol, stränder och nöjesparker är det inte konstigt att vi vill resa hit. En bra rundresa med bil i Florida kan börja och sluta i Miami, som har en stor internationell flygplats.

Miami Beach

Det vi tänker på som Miami är i själva verket Miami Beach, något som kan vara bra att veta när du beställer hotell, så att du hamnar på rätt plats. Vill du bo mitt i smeten ska du välja Ocean Drive, men barnfamiljer trivs i regel bäst på Middle Beach. Stranden är vit och det är att synas och bli sedd som gäller. Miami har fantastisk shopping, allt från stora köpcentrum som Aventura Mall till mindre shoppinggator som Lincoln Road Mall. Ät mexikanskt, det sägs att den mexikanska maten här är den bästa i hela USA. Vill du festa ligger nattklubbar och barer på rad längs Ocean Drive, eller så kan du gå till någon av de flottare hotellbarerna. Har du tur får du se en kändis eller två.

Key West

Nästa stopp på bilresan borde vara Key West och resan hit från Miami kan ta allt från 3,5 timmar till 6 timmar, beroende på hur mycket trafik det är.
Väl framme kommer det att kännas som att du har hamnat i ett annat land. Key West är ett tropiskt paradis med pastellfärgade hus, lyxhotell och söta små Bed & Breakfast. Missa inte att äta en bit Key Lime Pie på ett trevligt kafé eller ta en öl tillsammans med de andra turisterna på baren Sloppy Joe's.

Sanibel Island

Lämna liv och rörelse på Key West för ett litet ö-paradis utan höga byggnader, med delfiner som simmar förbi när du sitter på balkongen och tittar på solnedgången. Välkommen till Sanibel Island som ligger precis utanför Fort Myers på Floridas västkust. Det går en bro hit från fastlandet och du får betala en avgift på ungefär sex dollar för att få köra över med bil. Det som är bra med detta är att många som inte ska bo på ön väljer att inte köra över. Mer plats på stranden för dig alltså.

St. Pete's Beach

Floridas västkust har det mest stabila vädret. Det är varmare i havet och det är mycket billigare att bo här. I städerna St. Pete's Beach, Sarasota och Clearwater Beach finns det massor med lägenheter och hus du kan hyra för en billig peng. Stanna gärna i fyra till fem dagar, då det finns många aktiviteter för hela familjen när man blir trött på att ligga på stranden.

Orlando

Är du i Florida måste du besöka Orlando. Här ligger världens mest kända nöjespark – Disney World. Parken består egentligen av sex mindre parker och ska du se alla bör du beräkna en dag per park. Du får inte heller glömma att Orlando är mer än bara Disney World. På Universal Orlando kan du träffa Harry Potter, Spindelmannen och Shrek. På Sea World kan du se späckhuggare och testa några av stadens tuffaste berg- och dalbanor. Om du vill simma med delfiner ska du åka till den exklusiva vattenparken Discovery Cove.

Fort Lauderdale

Fort Lauderdale är ett perfekt ställe att stanna till i på vägen från Orlando tillbaka till Miami. Här kan du bo precis vid den fina stranden som är betydligt mer barnvänlig än stranden i Miami. Fort Lauderdale är en ganska exklusiv stad och en stor andel av de som bor här är miljonärer. Ta en båttur på kanalerna, det är inte så dyrt att hyra en mindre båt med guide några timmar istället för de stora sightseeingbåtarna. Luta dig tillbaka och njut av utsikten medan guiden berättar om husen du ser, vem som bor där och hur de har tjänat alla sina pengar. Från Fort Lauderdale är det bara 45 minuter till Miamis internationella flygplats, där du kan lämna tillbaka bilen innan resan går hem till Sverige igen.

Hitta din hyrbil till Florida-resan
Hitta och jämför flyg till Florida
Hitta och jämför hotell i Florida


Flyg till Florida

Hotell i Florida