Övernatta på nya Jumbo Hostel

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Bild: Jumbo Hostel
Bild: Jumbo Hostel
Bild: Jumbo Hostel
När Stig-Helmer skulle ut och flyga i Sällskapsresan fick han ta till hjälp för att komma över sin flygrädsla. Vi föreslår en natt i planet Liv som numera utgör Jumbo Hostel, Arlandas senaste tillskott på hotellfronten.

Det nya vandrarhemmet hade premiär den 15 januari med gäster från både Italien och Brasilien. Flygplanet är av typen Boeing 747-200 och har tidigare flugit för bland annat Singapore Airlines och legendariska Pan Am.

Den som är flygrädd kan nu skatta sig lycklig för närmare en flygresa än så här kommer du inte utan att lämna marken.

– Personalen har Jumbo Hostel-uniform och frukost serveras på bricka, säger Oscar Diös, vandrarhemsägare och mannen bakom Jumbo Hostel.

Spendera natten i cockpit

Priserna startar på 350 kronor för en säng i flerbäddsrum med dusch och toalett i korridoren och planet har även ett fik där du kan köpa godsaker eller värma din egen mat.

Den som alltid drömt om att besöka piloterna i cockpit kan passa på att övernatta i sviten längst fram i planet. För 1200 kronor kan du från din sängplats njuta av en panoramavy över flygplatsen. Du har också egen toalett och dusch. Alla rum har en platt-tv där du kan följa flygets avgångstider och gratis trådlöst internet.

– Detta är det lågprisalternativ Arlanda så länge behövt, men också ett helt nytt landmärke för Arlanda och en annorlunda upplevelse för gästerna, säger Oscar Diös.


Snabbfakta Jumbo Hostel

Flygplanstyp: Boeing 747-200
Tillverkningsår: 1976
Namn: Liv (efter ägarens dotter)
Antal rum: 25
Antal bäddar totalt: 85
Storlek på rum: cirka 6 kvm med 3 meter i takhöjd

Läs mer om Jumbo Hostel
Läs mer om Stockholm

Sponsrade erbjudanden: