Oslo flygplats punktligast

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Bild: Trond Isaksen, Oslo Lufthavn AS
Bild: Trond Isaksen, Oslo Lufthavn AS
Bild: Øyvind Markussen / Oslo Lufthavn AS
Bild: Knut Bry / Oslo Lufthavn AS
Gardemoen är Europas punktligaste flygpats för andra året i rad. Kniper titeln från finalister som Amsterdam Schiphol och Berlin Tegel.

Under förra året lyfte 87 procent av alla avgångar i utsatt tid på Oslo Gardemoen. Det gör dem till Europas punktligaste storflygplats och de kammar hem titeln i “Best on-time performance Award” som delas ut av Flight Stats. Det är andra året i rad, eftersom flygplatsen var bäst i Europa på punktliga avgångar även 2010.

Slogs om titeln med flera andra

Andra europeiska flygplatser som slogs om titeln i kategorin “major European airports” är Vienna International, Berlin Tegel, Amsterdam-Schiphol och Eleftherios Venizelos International i Athen. I hela världen utsågs Seattle/Tacoma International till punktligast i kategorin “major international airports”, där drygt 86 procent av alla avgångar lyfte i tid under förra året.

Flight Stats släpper årligen statistik över punktlighet när det gäller både flygplatser och flybolag. I kategorin för större flygbolag i Europa utses SAS åter till punktligast.

Populära resor från Göteborg till Oslo