Oasis of the Seas – världens kryssningsdrottning

Maria
Medlem sedan 2007

Bild: Royal Caribbean Cruises
Bild: Royal Caribbean Cruises
Bild: Royal Caribbean Cruises
Bild: Royal Caribbean Cruises
12 december 2009 gör MS Oasis of the Seas sin första resa från Fort Lauderdale i Miami till karibiska farvatten. Det utlovas ett fartyg så stort och spektakulärt att varje dag blir en upptäcktsfärd.

MS Oasis of the Seas är det senaste tillskottet i Royal Caribbean Cruises-familjen. Med sina 360 meter, ofattbara 220 000 bruttoregisterton och kapacitet för 5400 passagerare samt 3000 i besättning är hon världens största kryssningsfartyg.

Finanskrisen stoppar inte Oasis of the Seas

Kryssningsdrottningen blev sjösatt 7 december förra året i varvet STX utanför Åbo i sydvästra Finland. Här låter man inte finanskrisen stå i vägen för storsatsning – ombord på Oasis of the Seas har man inte sparat på något.

Bland det mest spektakulära blir “Central Park” med stora träd och exotiska planteringar som byggs på däck åtta. Parken kommer vara utan tak och det finns en egen trädgårdsmästare som ska se till att det blir en fröjd att promenera bland alla växter, butiker och matställen.
Vidare kommer det finnas en utomhusstrand med äkta sand och ytterligare en strand under tak.

Royal Promenade blir den exklusiva gågatan med de flottaste och dyraste butikerna och ett otal restauranger för alla smaker och önskemål. Här finns också ett kapell för dem som söker andlighet eller vill låta viga sig ombord.

Åk linbana eller ta dykkurs

Det finns en bar som rör sig mellan tre våningar, karusell för barnen, två bergväggar för klättrarna och en linbana för den som inte är höjdrädd. I aktern, även den utan tak, byggs en jättelik amfiteater. Här ska vattenakrobater underhålla i en enorm simbassäng där gästerna dessutom erbjuds dykkurser på dagarna. I området Youth Zone finns det aktiviteter för både små och stora barn samt både spa och träningscenter för ungdomar.

12 december 2009 gör Oasis of the Seas sin första resa från Fort Lauderdale i Miami till karibiska farvatten.


Visste du att…
Varje vecka kommer de över 8 000 personer ombord att förtära 126 000 ägg, 26 000 pizzaslicer, 44 tonn frukt och 12 500 burkar med öl.


Sök på kryssning i forumet. Hitta resor och få inspiration.
Hitta mer info:
OasisoftheSeas.com
Royal Caribbean Cruises