Ö-semester i Italien

Lina
Medlem sedan 2012, besökt 38 länder

Foto: Fritidsresor
Foto: Fritidsresor
Foto: Fritidsresor
Italien är och har i stort sett alltid varit ett populärt land att semestra i för oss svenskar. Förutom god pasta, bra fotboll och strålande sol bjuder landet på vackra stränder och spännande öar.

Nog för att Italiens fastland är vackert, men öarna utanför landets västkust är makalalöst fina och har något att erbjuda för i stort sett alla typer av resenärer. Här guidar vi dig till rätt ö, beroende på vad du tycker om och är ute efter.

Sicilien

Medelhavets största ö, Sicilien, har förutom en fascinerande historia och många spännande sevärdheter även ett vackert landskap, fina stränder och pittoreska små byar. Dessutom bjuder det sicilianska köket på en mängd olika läckerheter både i form av mat och dryck. Sicilien passar utmärkt för den som vill njuta av livets goda då prisnivån här är lägre än i andra delar av Italien och många andra resmål kring Medelhavet. Här finns flera olika resmål att välja mellan – Cefalú, Campofelice di Roccella, Taormina, Marina di Ragusa och Giardini Naxos. Man kan välja att flyga charter eller reguljärflyg hit, beroende på hur flexibel man vill vara. För den som har svårt att sitta still finns spännande alternativ som bilrundresor och kombinationer med till exempel Malta.
Res hit med: Fritidsresor, Ving och Airtours

Sardinien

Den här vackra ön bjuder på ett naturskönt landskap med olivlundar, gröna berg och långa vackra stränder. Här finns någonting för alla, oavsett om man vill vandra, pressa på stranden eller frossa i god mat. Hitta din favorit bland orter som Alghero, Palau, Porto Conte, Castelsardo, Costa Smeralda, Bosa och Arborea och låt dig frestas av allt det vackra ön har att erbjuda. Ett bra sätt att utforska Sardinien på är att hyra en bil och besöka de små pittoreska byarna ute på landsbygden eller någon av de över 200 stränderna som finns att välja mellan. Det finns flera orter som passar bra för barnfamiljen men San Teodoro som ligger i södra delen av Costa Smeralda passar extra bra då de har öns längsta och bredaste strand med silkeslen sand och turkost vatten. För den som vill upptäcka så mycket som möjligt på semestern finns alternativet att kombinera Sardinien med den vackra ön Korsika.
Res hit med: Airtours och Fritidsresor

Maddalenaöarna

I sundet mellan Sardininen och Korsika ligger de sju små Maddalenaöarna som lockar med skön natur, orörda sand- och klapperstensstränder, läckra restauranger och mysig atmosfär. Hit reser den som vill uppleva något annorlunda och fly turistströmmarna som kan finnas på många andra platser i landet. Huvudön, La Maddalena, erbjuder vacker natur, fina stränder och en härlig stämning runt öns livliga hamn. Här finns självklart också kaféer, restauranger, butiker och glassbarer att spendera några sköna timmar på. Ett bra sätt att ta sig runt huvudön är med hyrbil då man kan besöka såväl romantiska borgar som orörda badvikar. Vill du besöka grannön Caprera finns en 600 meter lång bro, hit går det också bra att ta lokalbussen eller taxi. För den som inte nöjer sig där finns det dagsutflykter till de fem mindre öarna som är obebodda och har makalöst vacker natur.
Res hit med: Fritidsresor

Klicka här för att hitta fler charterresor i vårt chartersök.


Charter till Italien

Om Sicilien Italien

Sicilien är full av historiska sevärdheter, goda viner, idylliska byar och sköna stränder. Orter som Taormina, Cefalu och Giardini–Naxos lockar besökare sen 100 år. Hett under sommaren och milt vår och höst, badsäsongen är juni – september.
Matupplevelser
Pittoreskt
Begränsat nattliv
Genuint
Romantiskt
Sandstrand
26°
Klimat i september
25°
Badtemp i september
Promenad- Forsta Advent- 29 Nov- 2009
2 / 21
Il castello di Sant Alessio-Sicilien
5 / 21
Gata i den gamla stadsdelen
7 / 21
Vulkanutbrott 5 Jan 2012
11 / 21
vacker balkong med patina
12 / 21
Etna i bakgrunden Taormina Sicilien
13 / 21
Palermo, Sicilien, Italien
14 / 21
Monreale, Sicilien, Italien
15 / 21
Tindari (Tyndaris) Sicilien
16 / 21
Normandisk borg Caccamo, Sicilien, Italien
18 / 21
Frukt och grönt på fiskmarknaden
19 / 21
Kryssning i medelhavet,Sicilien
20 / 21