Nytt och hett i Egypten

Stine
Medlem sedan 2011, besökt 19 länder

Egypten har flera nya spännande resmål i charterutbudet i vinter. Välj mellan barnvänliga stränder och all-inclusive för hela familjen, exklusivt för paret eller avslappnat för backpackern.

Egypten är på gång tillbaka efter en nedgång och ser ut att åter bli en en riktig charterfavorit bland oss svenskar. I vinter lockar även arrangörerna med flera nya fräscha badorter.

Marsa Alam – paradis för barnfamiljer

En av årets mest spännande nyheter är Marsa Alam, som ligger cirka tre timmar söder om det mer kända Hurghada. De vackra stränderna sträcker sig så långt ögat kan nå norrut, med korallrev alldeles intill strandkanten. Alla hotell här är all-inclusive så du behöver inte tänka på att ha med dig pengar så länge du befinner dig på hotellområdet, då både mat och dricka är inkluderat i resan. Det är perfekt för dig som reser med barn. Vill du uppleva mer av vad Egypten har att erbjuda, så kan du åka på utflykt till fantastiska Luxor, eller ut i öknen för att besöka en beduinby.

Så tar du dig hit: Det går charter hit med Apollo och Ving i vinter.

Sal Hasheesh – exklusivt och elegant

Precis söder om Hurghada ligger det här lyxiga resmålet, som har helt underbara stränder. Arkitekturen i området ger dig en känsla av att ha hamnat mitt sagan “Tusen och en natt”. Den fina strandpromenaden utgör ortens centrum och i den ena änden ligger “Old Town” och en egyptisk basar med spännande shopping. Hotellen här är alla all-inclusive, med en vuxen inriktning, perfekt för dig som reser utan barn. Härifrån kan du dra på en rad spännande utflykter, som delfinsafari, en tur till pyramiderna i Kairo, Luxor eller dykning.

Så reser du hit: Fritidsresor har resor hit i vinter.

Nuweiba – backpackermecka

Det här är resmålet för dig som vill komma bort från turistmassorna. Här får du ingen service från en reseledare, men du bor i ett område med riktigt bra stränder och dykning. Det finns inget centrum, utan bara några få restauranger och caféer som ligger utmed en väg. Även om det är ett nytt resmål för charterturister, så har backpackers rest hit länge. Hotellen ligger utmed den fina stranden och har restauranger på området.

Så reser du hit: Apollo har resor hit i vinter.

Charter till Marsa Alam